Четвер, 02 травня 2024, 17:17
Повна версія сайту
;

Чернігівці живуь на овочах та хлібі

17:55 31.07.2012    Коментарі  
 

За розрахунками Державної служби статистики України, у 2011 році калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини становила      3181 ккалорію (у 2010р. – 3207), вона коливається  від  2788 ккал у Київській до 3244 ккал у Черкаській  областях при середній по Україні – 2951 ккал, Головне управління статистики у Чернігівській області.  

 За 2011 рік пересічний чернігівець вжив 44 кг м’яса та м’ясних продуктів, 242 кг молока та молочних продуктів, 290 яєць, 122 кг хлібних продуктів, 176 кг картоплі, 175 кг овочів, 44 кг плодів та ягід, 14 кг риби та рибних продуктів, 13 кг олії, 46 кг цукру.

Серед сусідніх областей  найкраще харчуються жителі Київщини, в їхньому раціоні переважають м’ясо (64 кг), яйця (342 штуки), риба (17 кг), плоди та ягоди (74 кг). Чернігівці та їх сусіди сумчани й полтавчани більше споживають картоплі, овочів, хліба.

         

 

 



Коментарів ще немає