Середа, 24 квітня 2024, 17:45
Повна версія сайту
;

Рух ЧЕСНО в Чернігові ходив по партіям та закликав висувати доброчесних мажоритарників

17:18 11.09.2014    Коментарі  
 

11 вересня громадсикй Рух ЧЕСНО, разом з Громадским телебаченням Чернігова, завітав до  офісів політичних партій та передав звернення до керівнииків політичних організацій.

Зокрема, до офісу Валерія Дубіля, який очолює обласну організацію політичної партії «Батьківщина» та громадської приймальні нардепа Владислава Атрошенко, який очолив обласну організацію політичної партії «Блок Петра Порошенка».

Також учасники громадського Руху передали звернення помічникам народного депутата від «Радикальної партії» Олега Ляшка та помічникам Руслана Марцинківа, який представляє політичну партію «Свобода».

Не забув ЧЕСНО і про представника комуністичної партії України Володимира Лещенко.

В кожному офісі політичних партій помічники нардепів запевнили, що передадуть звернення громадського Руху ЧЕСНО керівникам та обов’язково його розглянуть.

Текст звернення подаємо нижче:

Ми – учасники Громадського Руху ЧЕСНО, експерти, журналісти та громадські активісти – оголошуємо про старт кампанії «Чесна Рада» та закликаємо Вас, як очільника регіонального осередку політичної партії, яка має намір брати участь у виборах до Верховної Ради України, підтримати вимоги громадськості  щодо збільшення прозорості та підзвітності народних депутатів України VIII скликання.

Однією з ключових вимог Революції Гідності та умовою подальшого ефективного реформування країни є очищення парламенту через проведення позачергових виборів. Зважаючи на недосконалість чинного виборчого законодавства, громадськість висуває власні вимоги до кандидатів у народні депутати України. 

Ключовою вимогою ЧЕСНО є фінансова прозорість кандидатів, партій та передвиборчих кампаній, яка, так само як люстрація, є важливим інструментом очищення української політики від корупції.

Ми закликаємо Вас як керівника обласного осередку партії, яка висловила намір йти на вибори, сприяти тому, аби кандидати від вашої політичної сили, висунуті на округах області, продемонстрували свою підзвітність та відкритість перед виборцями та:

1. До 3 жовтня відкрили повні автобіографії (за чинним законодавством кандидати подають повну автобіографію до ЦВК, проте виборець не має можливості ознайомитися із повним текстом, оскільки ЦВК оприлюднює лише стислі відомості про кандидата);

2. До 3 жовтня відкрили повні майнові декларації за 2013 рік (за винятком тих кандидатів, хто є чинними народними депутатами VII скликання та декларації яких вже оприлюднено на сайті ВРУ);

3. До 21 жовтня оприлюднили деталізований проміжний фінансовий звіт про надходження коштів виборчого фонду кандидатів від області та їх використання під час підготовки та проведення позачергових парламентських виборів (з даними станом на 16 жовтня) за формою, встановленою ЦВК для відповідних звітів на виборах, які мають подаватися до ЦВК до та після виборів;

4. Оприлюднили інформацію про джерела коштів, використаних для формування виборчої застави;

Також учасники Руху ЧЕСНО вимагають завчасно відкрити прізвища потенційних кандидатів у відповідних одномандатних округах для широкого громадського обговорення та моніторингу.

З огляду на наше спільне прагнення до підвищення якості української політики, просимо Вас сприяти оприлюдненню зазначеної вище інформації на офіційному сайті Вашої політичної сили, засобах масової інформації або надати її у відповідь на звернення активістів Руху ЧЕСНО.

Ми, представники Руху ЧЕСНО, зі свого боку беремо на себе зобов’язання проаналізувати списки кандидатів у загальнодержавному окрузі та одномандатних округах та надати результати оцінки їх доброчесності задля сприяння усвідомленому вибору громадян.

Зокрема, закликаємо Вас упередити висунення у якості кандидатів від Вашої політичної сили тих людей, які голосували за ухвалення «диктаторських законів» 16 січня, та кандидатів, які були причетні до корупції.

Відповідні звернення ЧЕСНО було надіслано лідерам та керівникам обласних осередків політичних сил, що висловили намір брати участь у дострокових парламентських виборах.

Ініціатори кампанії «Чесна Рада» Світлана Заліщук, ГО «Центр UA»; Тарас Шевченко, ГО «Інститут Медіа Права»; Костянтин Квурт, МГО «Інтерньюз-Україна»; у партнерстві з ГО «Фонд Демократичні ініціативи ім.Ілька Кучеріва» та IFES-Україна.

Представник Руху ЧЕСНО у Чернігівській області Павло Пущенко


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає