П'ятниця, 19 квітня 2024, 08:59
Повна версія сайту
;

Обласна рада запропонувала присвоїти звання «Герой України» трьом чернігівцям посмертно

11:55 18.09.2014    Коментарі  
 

Чернігівська обласна рада прийняла рішення про порушення клопотання про присвоєння звання «Герой України» трьом чернігівцям посмертно. Зокрема, Міхнюку Олегу, Брую Миколі та Ковалю Юрію.

Про це повідомив голова обласної ради Микола Звєрєв під час сесії, яка відбувалася 18 вересня. 

Додамо, що ці військовослужбовці загинули на Сході, під час проведення АТО.

Нагадаємо, Микола Бруй і Юрій Коваль загинули 26 липня поблизу села Красне на Луганщині, прориваючи блокаду Луганського аеропорту.

34-річний навідник Юрій Коваль загинув від розриву снаряду артилерійської установки «Град». За словами рідних, він їхав першим на БТРі у колоні української техніки. Коли ж почався обстріл, боєць прийняв вогонь на себе. Перш ніж його накрило снарядом, Юрій встиг вискочити з палаючої машини та покласти чотирьох бойовиків.

Поховали чоловіка у рідній Ярославці, у закритій труні. У Юрія Коваля залишилися дружина та десятирічний син.

28-річний кулеметник Микола Бруй загинув, прикриваючи та визволяючи з полону своїх побратимів. Чернігівець був членом Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери, де мав псевдонім Клин. Він брав активну участь у Революції гідності.

Тривалий час бойовики відмовлялися повертати рідним тіла загиблих бійців. Про доставку «вантажу 200» вдалося домовитися з представниками одного з ритуальних агентств Луганщини. Перевозили загиблих через пункт пропуску «Ізварине», потім територією Росії і вже з Харківщини труни з тілами доставили в Чернігів.

Миколу Бруя поховали четвертого серпня. Відспівали Героя у храмі Святої Великомучениці Катерини УПЦ КП, за який він боровся, аби той належав українській громаді. У 28-річного чернігівця залишилися молода дружина та п'ятирічна донька. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає