Субота, 20 квітня 2024, 06:22
Повна версія сайту
;

Головний чернігівський регіонал Мирошниченко та бютівці вирішили і собі викроїти кілька гектарів земельки в Ялівщині під "Царське село –2"

01:59 25.11.2014    Коментарі 5  
 

 В Чернігові назріває черговий земельний скандал довкола території лісопарку  Ялівщина. На наступну сесію Чернігівської міської ради 28 листопада питанням в порядку денному під номером 19 планується вносити зміни до Генерального плану міста Чернігова.

Зокрема таке собі ТОВ «ПМК-59» звертається до депутатів за запитом з пропозицією змінити цільове призначення кількох гектарів землі в Ялівщині ( або за версією ТОВ  «ПМК – 59» землі,  що межує з територією Ялівщини). Ця ділянка  в  кілька гектарів   межує з елітним котедж ним містечком, на території колишнього табору «Супутник», що зараз називають «Царським селом»

В проекті рішення йде мова про зміну цільового призначення землі з промислового – під зону «індивідуальної садибної забудови» (фактично під котеджі).

Цікаво, що  офіційно за ТОВ «ПМК-59» стоять відомі в Чернігові люди – головний регіонал Чернігівщини Анатолій Мирошниченко та обраний свого часу по списикам БЮТ  до Київської ради, а нині очільник  найприбутковішого комунального підприємства Чернігівської облради Сергій Варнавський. Всі вони як відомо вихідці  з міста Прилук, пов’язані так званою бізнес – групою «Європа». (Про зв’язки Мирошниченка та Варнавського читайте в матеріалі «Голова Чернігівської облради Микола Звєрев проти людини головного регіонала Анатолія Мирошниченка»)

 Також серед засновників підприємства ТОВ «ПМК-59» значиться ще один прилучанин – депутат прилуцької райради Володимир Тінюков. Саме цей персонаж може вважатися офіційним містком до ще одного політичного героя з Прилук, що укорінився на Чернігівщині – народного депутата Валерія Дубіля. Тінюков -  був обраний депутатом прилуцької райради саме від партії «Батьківщина» , також  саме він по інформації ПіК був одним з керівників виборчого штабу Юлії Тимошенко під час останніх  президентських виборів у квітні –травні 2014 року. А виборчий штаб Тимошенко,як відомо на Чернігівщині очолював ніхто інший як Валерій Дубіль.

 Прилучани  Тінюков, Мирошниченко та  Варнавський є засновниками ТОВ «ПМК-59».

Цікаво, що саме підприємство ТОВ «ПМК-59» було створено зовсім нещодавно . За даними ПіК,  до останнього часу цією землею та однойменним підприємством    в Ялівщині  володів відмий в Чернігові бізнесмен та кількаразовий претендент на посаду міського голови Сергій Кнуренко, але в результаті певних бізнес домовленостей Кнуренко  поступився підприємством ПМК – 59 на користь Мирошничнка та його партнерів. Після  цього і було утворено нове підприємство ТОВ «ПМК-59» .

Деякі витримки з попередніх матеріал про ПМК  59:

 «ПМК-59  была основана в 1949 году как  дочернее предприятие « Черниговводстроя»,    Занимались мелиорацией, строительством, бурили скважины, начинали строить хранилище ядерного топлива возле Чернобыльской АЭС. В лучшие времена здесь работали до 300 человек. Предприятие занимает около трех гектаров земли в урочище Яловщина, рядом с бывшим пионерлагерем «Спутник», который превратился в элитный поселок.

В 2011 году основным акционером «Черниговводстроя» стал   Сергей Кнуренко. Он был главой  наблюдательного совета. Летом 2011-го был аудит, после чего бессменный директор Григорий Кайрод ушел с поста, забрав 10 единиц техники, чтобы основать собственную частную фирму. В августе Кнуренко представил нового директора Сергея Йовенко. Работники полгода не получали зарплату, а на днях многих из них уволили.» (газета «Весть « за 2012 год. )

Загалом, складається  враження, що  депутати Чернігівської міської ради йдуть  в свій останній земельний бій. Мабуть розуміючи, що закінчення терміну депутатських повноважень вже скоро, а більшість  нинішніх депутатів   вже, напевно, не повернуться в раду, намагаються як найбільше урвати на останок хто землі, а хто гроші за потрібне голосування. Тільки громадськість своєю увагою та присутню на сесії може зупинити цей процес.  


Автор: Павло Пущенко для Чернігівщина: події і коментарі
Гість Алексей 2014-11-25 10:33:39

Какой бой? Это земля промышленного назначения. Фуры, масло, безин, бетон, гаражы, склады и т.д. Узнайте размер налогов з землю, которые идут в бюджет. И какой размер будет если будет под строительством? Сенсации не будет. Атовр спекулирует Яловщиной

Гість Патріот 2014-11-25 10:36:05

Коли був керівником Кайр*д підприємство працювало і сплачувало податки, хоча керівництво безбожно крало, так як основні надходження були бюджетні. З приходом Кнур*нка і Йов*нка підприємство порізали на металобрухт, а працівників звільнили.

Гість Патріот 2014-11-25 10:42:39

Значну роль в смерті підприємства відграла Людмила Ковт*н, сірий кардинал Кнуре*ка. Основна проблема сьогодні це земля, яка належить територальній громаді, а не підприємству. Зміна цільового призначення - ось в цьому і є інтереси нового власника.

Гість прохожий 2014-11-26 08:10:17

Алексей, он же Алексей Демьяненко,он же директор ТОВ ПМК 59. Сенсация будет. не все лохи. Может объясните как акт землепользования может быть на одном предприятии, а землю переводят по письму вашего предприятия у которого нет никаких офо прав на земл

Гість Василий 2014-11-26 13:28:54

А почему не было возмущений,когда разбирали участки в Яловщине руководители ОПС ,директор центр.рынка Калиниченко и все остальные бедняки города?Чем эти люди хуже.И я хочу для дочери там участок. Или для избранных?