Субота, 27 квітня 2024, 00:51
Повна версія сайту
;

Хто став довіреними особами кандидатів? Частина 1

09:22 01.07.2015     
 

Обов’язками довірених осіб кандидатів у народні депутати є сприяння кандидатам під час виборчого процесу, представлення інтересів кандидата у відносинах з виборчими комісіями та органами влади.

Проаналізувавши довірених осіб кандидатів, можна побачити хто є командою претендентів на крісло нардепа, та відповідно допомагає їм у боротьбі  за мандат.

Ігор Андрійченко

Від кандидата Ігоря Андрійченка зареєстровано трьох довірених осіб:

  • Катерина Данькова – тимчасово не працює, активістка партії «Демократичний Альянс», на попередніх виборах також була довіреною особою Андрійченка.
  • Світлана Жимолостнова – пенсіонер, так само, як і Данькова, є активісткою партії «ДемАльянсу», та на попередніх виборах була довіреною особою Андрійченка.
  • Володимир Сергеєнко – пенсіонер, на минулих виборах був №63 у списку партії «Громадянської позиції Анатолія Гриценка», разом з якою «ДемАльянс» йшов на вибори.

Сергій Березенко

Від кандидата Сергія Березенка, якого висунула партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність», довіреними особами стали:

  • Костянтин Іванов – обраний депутатом міськради від партії «УДАР», голова обласної організації якої, теж балотується на цих виборах. Працює Президентом Чернігівської регіональної торгово-промислової палати. Крім того, Іванов є радником Голови Чернігівської ОДА Валерія Куліча, який переміг на цьому окрузі на минулих виборах.
  • Микола Носко - обраний депутатом міськради від Партії регіонів. Микола Олексійович є ректором Чернігівського національного педагогічного університету ім.. Т.Г. Шевченка.
  • Крістіна Дьома - зазначеним місцем роботи є ВГО "Український Молодіжний Собор". Втім, за інформацією чернігівського блогера Олександра Гашпара, Дьома відома і іншою діяльністю. Перші пошукові результати приводять до київської філії ПП «Ельдорадо- Плюс», що займається організацією азартних ігор, де Крістіна Ігорівна значиться керівником, в свою чергу головний офіс ПП «Ельдорадо-плюс» знаходиться в місті Чернігові. Номер телефону цієї фірми збігається з номером телефону ФОП Атрошенко Ірини Тимофіївни. У той же час,  Прадещук Яна Костянтинівна, котра рахується засновником ПП «Ельдорадо-плюс» є донькою київського бізнесмена Прадещука Костянтина, котрий разом з тестем народного депутата Владислава Атрошенко реалізовують «цікаві будівельні проекти» в місті Києві. Контактний номер телефону київського філіалу ПП «Ельдорадо-плюс» збігається з телефонним номером ще однієї чернігівської фірми, котра входить до складу бізнесової імперії нардепа Атрошенко - під назвою «Авреліс», створеної в 2005 році, котра за часів депутатства – губернаторства Владислава Атрошенко стала власницею магазину спорттоварів «Спутник» по вул. Рокосовського, 10.

Дмитро Блауш

Довіреними особами кандидата від «Радикальної партії Олега Ляшка», Дмитра Блауша, стали:

  • Олена Варнакова – відома в Чернігові профспілкова діячка, голова "Чернігівської профспілки підприємців". На минулих виборах до Верховної Ради України Олена Варнакова була уповноваженою особою партії "Об’єднання "Самопоміч" по 206 виборчому округу. А на виборах 2012 року балотувалась по округу №205 від партії Наталії Королевської – "Україна – Вперед!"
  • Шерстюк Жанна – тимчасово не працює. На минулих виборах, як і Олена Варнакова була уповноваженою особою партії "Об’єднання "Самопоміч", але по 205 виборчому округу.
  • Євген Відмиш – помічник-консультант народного депутата України Олексія Кириченка, обраного від «Радикальної партії Олега Ляшка».  

Роман Давлеткужин

 Від кандидата Романа Давлеткужина довіреними особами стали:

  • Віктор Губар – наразі тимчасово непрацюючий, Народний депутати України VII скликання (2012-2014) від Комуністичної партії України.
  • Микола Скоробагатько – пенсіонер, раніше працював помічник-консультантом народного депутата України від КПУ.
  • Раїса Ясочко – депутат Чернігівської обласної ради від КПУ. Працює викладачем Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

Володимир Зуб

Довіреними особами самовисуванця Володимира Зуба, якого підтримує партія "Об’єднання "Самопоміч", стали:

  • Денис Кривопалий – відповідно до даних ЦВК, тимчасово не працюючий. Втім, на сайті чернігівської Самопомочі Денис Кривопалий значиться, як прес-секретар.
  • Сергій Римаренко – також тимчасово не працюючий, відповідно до даних ЦВК. На сайті Самопомочі значиться, як керівник проектів.
  • Артемій Четвертак - фізична особа-підприємець.

Геннадій Корбан

Кандидат від партії «Українське об’єднання патріотів – Укроп» - Геннадій Корбан, наразі має двох довірених осіб:

  • Віталій Грень - відповідно до даних ЦВК, тимчасово не працюючий. На своїй сторінці в Facebook  Віталій Грень місцем роботи вказує приватну юридичну практику, попереднім – партію «Україна Майбутнього», яка, як відомо мала найпотужніші організації на Дніпропетровщині. На минулих парламентських виборах Грень був довіреною особою кандидата по 162 округу(Сумщина) - Віталія Франчука. На останніх президентських – уповноваженим представником кандидата в Президенти України Ольги Богомолець.
  • Семешко Роман – виконавчий директор у Спілці об’єднань громадян "Асоціація з управління аудіовізуальними правами «АРМА-Україна». Раніше, Роман Семешко керував представництвом Державного департаменту інтелектуальної власності у Чернігівській і Сумській областях.

Олександр Мельник

Кандидата від «Громадянська позиція»  Олександр Мельник також має двох довірених осіб:

  • Олена Кисельова – пенсіонер. На минулих парламентських виборах, Олена Кисельова була уповноваженою особою партії «Громадянська позиція» у 205 в.о. На минулих президентських, членом окружної виборчої комісії №208 від Анатолія Гриценка.
  • Наталія Мельник – тимчасово не працює. Наталія є дружиною кандидата Олександра Мельника.

Андрій Міщенко

Довіреними особами кандидата від Всеукраїнського об’єднання "Свобода", Андрія Міщенка стали:

  • Володимир Грецький – керівник ТОВ «Бадер». На минулих виборах балотувався до Верховної Ради саме по 205 округу.
  • Тамара Паславська – тимчасово не працює. Керівник чернігівського міського осередку ВО «Свобода». На минулих виборах була №189 у виборчому списку ВО «Свобода»
  • Добровольська Олена – займається індивідуальною адвокатською діяльністю. Голова Семенівської районної організації ВО «Свобода». На виборах до Верховної Ради 2012 року була офіційним спостерігачем у 207 в.о. від партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

Юрій Тарасовць

Від кандидата Юрія Тарасовця довіреними особами стали:

  • Василь Голодяєв – працівник ЧКП "Пожтехніка" ДПТ України.
  • Оксана Голубова - директор ПрАТ «Ресторан «Градецький». Крім того, Оксана Голубова є головою Чернігівської міської організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка».
  • Тетяна Ярошенко – працівник ТОВ "Основа-Буд-7". Наразі, Тетяна Ярошенко є депутатом Новозаводської районної у місті Чернігові ради, обиралась від партії ВО «Батьківщина».

Слід зазначити, що Голубова і Ярошенко працюють на підприємствах, які пов’язані з бізнесовою діяльністю Юрія Тарасовця. Також, Оксана Голубова, Тетяна Ярошенко та Юрій Тарасовець є помічниками консультантами на громадських засадах народного депутата Анатолія Євлахова, обраного по окргу №207, який входить до складу фракції «Блоку Петра Порошенка».

***

Наразі це не остаточний список довірених осіб. Було проаналізовано лише представників основних кандидатів, що вже подали документи на довірених осіб. Продовження очікуйте у нових матеріалах сайту ПіК.


Автор: Андрій Кужель для Чернігівщина: події і коментарі