Неділя, 19 травня 2024, 05:38
Повна версія сайту
;

Четверта спроба проведення першої сесії Чернігівської міськради

17:45 04.12.2015    Коментарі 12  
 

На сьогодні, 4 грудня, було заплановане проведення першої сесії новобраної Чернігівської міської ради.

Питання порядку денного:

- інформація Чернігівської міської виборчої комісії про підсумки виборів депутатів Чернігівської міської ради та Чернігівського міського голови;

- про визнання повноважень депутатів Чернігівської міської ради нового скликання та новообраного Чернігівського міського голови.

Як відомо, першу сесію переносили вже три рази. Причиною перенесення, спочатку, було не складення мандату народного депутата новообраним міським головою Владиславом Атрошенком. Остання спроба провести сесію також була невдалою, оскільки на засіданні не було кворуму, прийшло лише 17 з 42 депутатів. Поіменний список «прогульників» читайте за посиланням.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

11:55 У сесійній залі присутній народний депутат Валерій Давиденко.

Станом на 12:00 зареєструвалося 19 новобраних депутатів. Цікаво, що зареєструвалися саме представники тих партій, які були відсутні минулого разу, окрім депутатів від «Радикальної партії». А саме, депутати від «Нашого краю», «Батьківщини» та «Опозиційного блоку».

В свою чергу, депутати, які були присутні 2 грудня у сесійній залі (БПП«Солідарність», «Самопоміч», «Демократичний Альянс») відсутні.

12:15 Владислав Атрошенко надав Чернігівській міській територіальній виборчій комісії заяву про складання мандату народного депутата. Про це повідомила голова ТВК під час засідання комісії, яке зараз проходить у міській раді.

Як раніше повідомляв ПіК, член ЦВК пояснив, що для реєстрації Атрошенка мером достатньо лише його заяви на складання мандату.

12:20 ТВК отримала заяву від депутата від «Нашого краю» Миколи Носка з проханням не оголошувати його депутатом на першому засідання сесії.

Підстав для того, аби його не оголошували депутатом Носко не навів.

12:25 Депутати від БПП «Солідарність» починають заходити до сесійної зали. Новообраний міський голова Владислав Атрошенко вже теж на місці.

12:30 ТВК не змогла прийняти рішення стосовно заяви Миколи Носоко. Тому, не зрозуміло, чи оголошуватимуть його депутатом міськради чи ні.

12:35 Виборча комісія перейшла до розгляду питання стосовно поданої Атрошенком заяви про складення мандату народного депутата.

Член ТВК Сергій Соломаха каже, що Атрошенко не надав повний пакет документів для реєстрації його міським головою Чернігова. Зокрема, відсутня трудова книжка.

Довірена особа Атрошенка заявляє, що сьогодні останній день виборчого процесу.

Довірена особа посилається на рішення конституційного суду, що якщо є колізія , то депутат Верховної Ради може лише написати лише заяву. Окрім цього, він посилається і на відподь ЦВК стосовно питання Атрошенка.

12:40 Член ТВК Олександр Гашпар пропонує все-таки зареєструвати Атрошенка міським головою лише на основі його заяви про складення повноважень нардепа. Дев’ять членів виборчої комісії підтримали таку пропозицію, четверо утрималися. Таким чином рішення не було прийняте.

12:45 Член ТВК Сергій Соломаха каже, що немає правового обґрунтування для прийняття такого рішення.

Тому, він у числі тих, хто утримався від голосування.

12:50 На засідання сесії прийшов народний депутат Валерій Дубіль. У кулуарах саме з цим і пов’язують не голосування ТВК за реєстрацію Атрошенка.

12:55 Присутній народний депутат Олег Купрієнко.

13:00 Довірені особи Атрошенка переконують членів виборчої комісії зареєструвати його міським головою.

13:10 На засідання ТВК, яке наразі проходить у приміщенні міської ради, приїхало ще два члени комісії. Тепер на засіданні присутні 14 членів ТВК.

Члени комісії вирішили писати рішення по Атрошенку від руки. 

13:25 Зараз ТВК має проголосувати проект рішення по реєстрації Атрошенка.

13:35 Рішення про реєстрацію Атрошенка мером знову не прийняли. «За» проголосувало лише 8 чоловік.

Владислав Атрошенко прийшов на засідання виборчої комісії.

13:40 Окрім Атрошенка на засідання ТВК прийшли народні депутати Валерій Дубіль, Валерій Давиденко та Олег Купрієнко.

14:00 В засіданні ТВК була оголошена перерва.

14:35 Комісія продовжила своє засідання. Присутні 15 членів.

14:40 Ще один член комісії прийшов. Тепер їх загальна кількість - 16.

Деякі члени ТВК просять перенести сесію на 9 грудня.

14:50 Комісія знову не прийняла рішення про реєстрацію Владислава Атрошенка. «За» - 8, «утрималось» - 9.

15:00 Голова оголосила перерву на 10 хвилин.

15:05 Надійшло повідомлення про замінування Чернігівської міськради. Не зважаючи на це голова ТВК відкрила сесію і повідомила про те, що зареєструвалися всі 42 депутати.

В свою чергу, у сесійній залі відсутні представники «Нашого краю», «Батьківщини» та «Опозиційного блоку».

15:10 Голова виборчої комісії зачитує результати виборів на посаду Чернігівського міського голови. Прийшли правоохоронці та повідомили, що будівля замінована, але голова ТВК продовжила зачитувати результати.

Присутній у сесійній залі Владислав Атрошенка, на заяву поліції про замінування, сказав «Ребята не балуйтесь».

15:15 Голова ТВК заявила, що Чернігівськи міським головою обрано Владислава Атрошенка. Каже, що це протокол про результати виборів, а не постанова про реєстрацію.

15:20 До сесійної зали зайшли депутати від «Опозиційного блоку».

В свою чергу, у приміщенні міськради вже з’явився начальник міського відділку поліції Антон Шевцов. Однак, не зважаючи на повідомлення про замінування, людей з будівлі не евакуюють. 

15:20 Голова ТВК запросила Владислава Атрошенка скласти присягу міського голови. Присутні в сесійній залі почали протестувати і він так і не склав її.

Після, голова виборчої комісії почала зачитувати результати з виборів депутатів міської ради.

15:22 Шевцов повідомив голові ТВК, що будівлю заміновано, про те голова продовжує оголошувати результати. 

Шевцов знову просить всіх покинути будівлю.

15:25 Люди починають покидати будівлю міської ради. На своїх місцях залишаються депутати та наближені  до них особи.

15:30Голова ТВК заявила про початок повноважень новообраного міського голови Чернігова Владислава Атрошенка. Він підписав присягу і зачитав її.

В свою чергу, депутат від «ДемАльянсу» Ігор Андрійченко заявив, що Атрошенко не може виконувати свої повноваження.

15:35 У зв’язку із замінуванням будівлі міської ради Владислав Атрошенко переніс засідання сесії до Чернігівської ОДА.

17:45 Владислав Атрошенко повідомив, що перерва затягнеться на невизначений час. В залі були присутні 18 депутатів, зокрема, від партій БПП «Солідарність», «Самопомочі», «Опозиційного блоку» та «Радикальної партії».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Проходящий 2015-12-04 14:08:14

последняя фотка классная и показательная, барин в окружении свиты + шестерка Игорек рядом крутится

Гість Ольга М 2015-12-04 16:04:14

А регламент для чего ? А голосование про перенос места проведения . Позор и стыд за Вас выборци кого избрали за 300 продажных серебряников

Гість Я 2015-12-04 16:11:49

Регламент ещё не принят. Его как раз на этой сессии должны принимать

Гість BARS 2015-12-04 16:30:57

РЕБЯТКИ ЭТО УЖЕ НАЗЫВАЕТСЯ ПОЛНЫМ БЕСПРИДЕЛОМ ВЛАСТИ И ЛИЧНО АТРОШЕНКОМ. ТАКОГО ХАОСА КАК СЕЙЧАС ТВОРИТ АТРОШЕНКО В ГОРИСПОЛКОМЕ ЧЕРНИГОВ НЕ ВИДЕЛ НА ПРОТЯЖЕНИИ ВСЕЙ НЕЗАВИСИМОСТИ УКРАИНЫ!!!!! ПОЗОР ВСЕМ!!!

Гість Гость 2015-12-04 16:54:11

Только что Атрошенко на глазах у всего города продемонстрировал силовой захват кресла мера, а голова ТВК Слисаренко заработала как минимум 3 года лишения свободы за незаконные действия и совершения уголовного преступления!

Гість Ольга М 2015-12-04 17:05:54

Предложения по замам не прошло обсуждение среди фракций и судя по количеству депутатов в зале ОДА пройдёт на ура -Вася Б. дуй за бухлом

Гість Упс 2015-12-04 18:11:27

Мафия пришла к власти в Чернигове- теперь лохи вешайтесь! Клейте штрихкоды на лбы, что бы у вас ничего не отняли))) пришло время большого дерибана и наглого рэкета. Кратко- СМУТА!

Гість гость Эдуард 2015-12-04 21:54:37

Наш край! Эгей!Что чудите?офигели совсем с Дубилем разом!что за коменты?банду выперли?продажного Кужельного не пустил народ к корыту? Офигели и Соколова продали

Гість мат 2015-12-04 21:57:27

А что? не пропихнули быстрова вот и гавкают для отмазки:))) а сами его и слили,аак соколова! Крутят на бабки "работодателей" и грчзь собмрают! Мерзкие вы НАШ КРАХ

Гість гена 2015-12-04 22:02:42

Атрошенко? Его выбрал народ, А Вы не скальте зубы теперь! Прихвостни вы Наш крах! Вся шваль сегодня пугала бывших своиз товарищей, а мы со стороны прикалывались,.. не договорились? А как хотели вы же продажные ща бабло а кое кто идейный

Гість yes 2015-12-04 22:23:42

Отжимать Атроха будет: Центральный рынок у Дубеля; ТЕЦ и Водоканал у общины; Янтарь и Градецкий у Тарасовца; Черниговагрошляхбуд; Привокзальный рынок; Базу у Пуховой, это в числе первых

Гість Yes 2015-12-05 10:05:53

Вот теперь полюбуйтесь кого вы выбрали, бандитом был -бандитом остался, кланяйтесь