П'ятниця, 17 травня 2024, 05:45
Повна версія сайту
;

У міськраді побачили, що теплопостачальники завищували тарифи

12:50 11.03.2016    Коментарі 5  
 

У Чернігові теплопостачальні компанії завищують вартість тарифів. Такі попередні висновки робочої групи Чернігівської міської ради щодо перевірки тарифоутворення на тепло.

Про це заявив заступник Чернігівського міського голови з питань ЖКГ Олександр Кириченко сьогодні, 11 березня.

Згідно розрахунків комісії, собівартість 1 кіловату електроенергії та 1 Гкал тепла завищені та формуються не прозоро.

«Висновок який: потрібен більш глибокий аудит. Для цього потрібна додаткова інформація, залучення додаткових фахівців теплотехніків, які зроблять більш розширений фінансовий висновок та загалом ціноутворення. Тоді ми будемо розуміти, на скільки можна знижувати ціни і з яким тарифом ми прийдемо до наступного опалювального сезону»,- зазначив Кириченко.

Нагадаємо, що група перевіряла теплопостачальні компанії Чернігова ПАТ «Облтеплокомуненерго» та КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ «Фірма Технова».

Зазначимо, що висновки робочої групи формував доцент, кандидат технічних наук Валерій Бакалов.

В свою чергу, в.о. генерального директора корпорації «Укртеплоенерго» Олександр Корчинський, вчора, 10 березня, під час прес-туру на Чернігівську ТЕЦ, зазначив, що фахівцями компанії надаються всі необхідні документи і розрахунки, що дозволять оцінити справедливість тарифоутворення робочій групі по вивченню питання правильності нарахування платежів за послуги.

Між тим, на його думку, в складі зазначеної робочої групи є не тільки спеціалісти у питаннях ЖКГ, але й люди, які здебільшого відомі у Чернігові організацією скандальних публічних акцій та мітингів. Дивним також, на думку Корчинського, є те, що окремі представники цієї робочої групи першочергово цікавилися інформацією щодо комерційної діяльності підприємства, яка не має жодного відношення до тарифів на тепло.  Зокрема, невідомо навіщо і в чиїх інтересах, їм потрібні угоди про закупівлю вугілля, статутні документи, фінансова звітність підприємства за кілька років тощо.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Мешканець Чернігова 2016-03-11 13:40:32

Звиняйте, а доцент Бакалов В.Г. він по-чому к.т.н.? Хоча б у якій сфері?

Гість гость 2016-03-12 09:36:28

Уважаемый прохфффесор! Хватит пиариться и дурить народ! В стоимость тепла входить не тильки газ а ще и другие витрати - налоги, електоенергия, вода, заробитня платня и др..... .

Гість марсианин 2016-03-12 09:40:43

Не пиартесь на ТЕЦ, бо будемо сидеть без тепла.Все мисто розумиу що проходит отжим ТЕЦ щоб заволодити 35 млн. евро.

Гість Чернігів 2016-03-12 14:14:23

Підтримую версію віджиму.....

Гість Нахаловка 2016-03-12 14:47:22

Проффесіонали дорвались до корита. Вони ж тупезні і окрім віджиму нічого не можуть. Рига Соколова ще згадуватимуть, як гарний сон.