П'ятниця, 17 травня 2024, 09:15
Повна версія сайту
;

Чому виник резонанс довкола можливої забудови на Кільцевій?

19:15 30.03.2016    Коментарі 10  
 

На розгляд найближчої сесії Чернігівської міської ради виноситься питання «Про надання дозволу на розроблення проекту Детального плану території багатоквартирної житлової забудови в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного».

Згідно проекту рішення, зміни до Генплану вносяться на прохання ТОВ «Топаз» та ТОВ «Форест-3», які спільно орендують 7 га землі у районі вул. Кільцева, за торгівельним комплексом «Епіцентр». Відповідно пропонованих змін до Генплану цільове призначення земель має перекваліфікуватися під багатоквартирну житлову забудову.

Даний проект рішення викликав великий суспільний резонанс.

Як відомо, «Форест-3» орендувало у міської ради 2,3 га землі з грудня 2009 року і за шість років не спромоглася хоч щось зробити на цій ділянці, хоча обіцяли побудувати автоцентр з торговими будівлями. В свою чергу, «Топаз» з 2014 року орендує 5 га землі, де було обіцяно будівництво торгового комплексу.

Зазначимо, що в 2014 році керівником   обох підприємств був  Олександр Розумовський, який є також співзасновником київського ТОВ «Єврокон Полісся».

Останнє підприємство набуло скандальної відомості у Чернігові, коли хотіло забудувати зелену зону біля річки Десна - Кордівку.

Наразі в реєстраційних документах ТОВ "Топаз" та ТОВ "Форест-3" значиться одна й та сама юридична адреса в місті Чернігові по Проспекту Перемоги, 95. А засновниками обох є кіпрські офшори КОМПАНІЯ "АРСЕТТА ІНВЕСТМЕНТС ЛІМІТЕД" (ARSETTA INVESTMENTS LIMITED). Формальним керівником на даний момент в обох ТОВ є одна особа - ПЕТРЕНЧУК КОСТЯНТИН АНАТОЛІЙОВИЧ.

З огляду на вищенаведені факти, низка громадських активістів та представників політичних сил з недовірою ставляться до чергової обіцянки представників «Топазу» та «Форест-3» залучити інвесторів для побудови тепер уже багатоповерхівок.

Ці фірми на прес-конференції  29 березня представили, за іх словами,  представника  швейцарського інвестора «IDEA Development» Максима Цихановського, який готовий будувати у районі вул. Кольцевої.

За словами Цихановського, окрім групи житлових будинків, на земельній ділянці планується будівництво і житлової інфраструктури, зокрема, дитячого садочку.

Зазначимо, що у відкритих джерелах досить мало інформації про інвестора «IDEA Development». Сайт інвестора також мало інформативний.

Однак, його представник Цихановський заявляє про причетність до побудови житлових комплексів у Києві «Изумрудный» и «Времена года».

Нагадаємо, що питання про продовження оренди землі для ТОВ «Форест – 3» та про зміну цільового призначення ділянки ТОВ «Топаз» виносилося на розгляд минулої сесії Чернігівської міської ради, однак, було зняте через скандал. Тоді на сесію прийшли бійці АТО, які заявляли, що це є «дерибаном» землі у Чернігові і що Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко має власну зацікавленість у цих ділянках. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Андрій 2016-03-30 18:33:47

Все з цим інвестором зрозуміло. Привезли клоуна Максима з казками, аби тільки урвати землі. Від Пущенко очікував поглиблених висновків, але, як завжди із порожнього в пусте.

Гість Uopod 2016-03-30 19:21:53

Инвестор строит свою на Масанах,наверное не пустой....Мой знакомый у них работает в компании,вроде как все живое!

Гість Виталий Костенко 2016-03-30 21:50:30

Простой вопрос. Можно ли инвестору без инвестиций и фальшивой историей, передавать землю? Атрошенко рискует попасть в плохую историю от которой дурно пахнет. Если это произойдёт, то бесстыжей мордой может стать именно он.

Гість Reyder 2016-03-30 22:23:38

Он не ворует а делает благое дело!!!!Пускай строят!!!!Может работа будет!

Гість Леоненко Андрей 2016-03-30 22:38:37

Я против дерибану земли, фирмы Форест-3 а также Топаз за свою историю не одного дома не построили.Это все посредники и хотят раздерибанить землю в Чернигове.

Гість Company 2016-03-30 22:51:16

Сайт у этого псевдоинвестора фейковый, не работающий, только для видимости. Компания зарегистрирована в офшорной зоне, похоже, грязные деньги хотят отмыть в Чернигове. Ничего там нигде не живое, офиса нет, денег нет, так что работы никому не будет

Гість патріот 2016-03-31 08:24:57

Якщо орендовану землю не використано тривалий час за цільовим призначенням, варто розірвати договори оренди та роздати цю землю хлопцям-учасникам АТО, бо вони того варті

Гість Марина 2016-03-31 08:32:37

Какая разница, что за фирма? Я не думаю, что пустырь в городе это классный вид. Пускай строят, хоть город немного преобразится.

Гість Небайдужий житель Чернігова 2016-03-31 12:11:57

Т.е. Вам, Марина, без разницы какая фирма кинет Вас на деньги? главное, чтоб пустыря не было? :) По-моему, Вы нанятый тролль, Марина

Гість Громада прилеглих вулиць 2016-08-18 17:21:11

Жители улиц Балицкого, Багряного, Рапопорта, Комочкова обращают внимание жителей города, что на территории планируемой застройки и рядом находятся три артезианских скважины воды, которую пьют все. В случае строительства есть угроза закрытия