П'ятниця, 17 травня 2024, 10:32
Повна версія сайту
;

Міськрада хоче затвердити Положення, яким визначатиметься управитель багатоквартирного будинку

16:38 22.06.2016    Коментарі  
 

Чернігівська міська рада на найближчій сесії хоче затвердити Положення, яким визначатиметься управитель багатоквартирного будинку для тих будинків, у яких не було створено ОСББ або не прийняте рішення про форму управління будинку.

Відповідний проект рішення розміщений на сайті міськради.

У ньому, зокрема, зазначається, що на сьогоднішній день, Мінрегіоном не затверджено Порядок проведення конкурсу щодо призначення виконавчим органом місцевого самоврядування, на території якого розташований багатоквартирний будинок, управителя багатоквартирного будинку.

Таким чином, з метою визначення механізму проведення конкурсу щодо призначення виконавчим комітетом міської ради управителя багатоквартирного будинку у місті Чернігові, необхідне прийняття рішення міської ради «Про затвердження Порядку проведення конкурсу щодо призначення управителя багатоквартирного будинку у місті Чернігові».

Зазначимо, що згідно з новелами Закону управління багатоквартирним будинком здійснюється його співвласниками, за рішенням яких усі функції з управління багатоквартирним будинком або їх частина можуть передаватися управителю або всі функції – об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку (асоціації об’єднань співвласників багатоквартирного будинку).

У разі якщо протягом одного року з дати набрання чинності цим Законом співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок.

У такому разі ціна послуги з управління багатоквартирним будинком визначається за результатами конкурсу, який проводиться в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства.

Крім того, управителем багатоквартирного будинку може бути фізична особа – підприємець або юридична особа – суб’єкт підприємницької діяльності, яка за договором із співвласниками забезпечує належне утримання та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку і прибудинкової території та належні умови проживання і задоволення господарсько-побутових потреб.

Тобто на законодавчому рівні запроваджено ринок надавачів послуг з управління багатоквартирними будинками, якими можуть бути, як фізичні особи – підприємці, так і юридичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності.

Детальніше із проектом рішення можна ознайомитися за посиланням.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає