П'ятниця, 17 травня 2024, 12:26
Повна версія сайту
;

Влада нова - схеми старі: землю віддають під комунальні підприємства

10:01 23.06.2016    Коментарі 3  
 

На найближчу сесію Чернігівської міської ради виноситься ряд резонансних земельних питань. Відповідна інформація оприлюднена у пабліку «Муніципальний омбудсман Чернігова» у Фейсбуці.

Так, Чернігівська міська рада продовжує перепідпорядкування земель, які були віддані попередньою владою під МАФи з-під управління комунального підприємства «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» до іншого комунального підприємства «Паркування та ринок». Зокрема, на сесію виноситься питання про передачу землі під МАФ по вул. Космонавтів, 18, про скандальний МАФ на зупинці біля міської лікарні №1 та по вул. Івана Мазепи, 12. Також «Паркування та ринок» отримає ще одну ділянку по вул. Незалежності, 16 із подальшим наданням ділянки у постійне користування.

Окрім цього, КП «Паркування та ринок» передають більше 2 соток землі по вул. Ремісничій 48а для розміщення торгових павільйонів, з подальшим наданням ділянки у постійне користування підприємства. Ще 2 сотки «Паркування і ринок» отримає по вул. Івана Мазепи , 53 для розміщення автостоянки і також із подальшим наданням ділянки у постійне користування.

Таким чином, практика коли комунальне підприємство отримає земельну ділянку для встановлення МАФів, а потім надає ці МАФи підприємцям на певних договірних умовах залишається.

Нагадаємо, що така ж практика існувала і за попередньої каденції міськради і саме цю схему Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко називав злочинною та обіцяв запровадити прямі відносити підприємців з міським бюджетом, без посередництва КП.

Не зважаючи на те, що депутати міської ради затверджували Положення про проведення земельних аукціонів, на майбутню  сесію виносять питання про надання дозволу КП «Чернігівбудінвест», без всіляких аукціонів, для будівництва багатоповерхового будинку по вул. Єлецькій 7а.

Водночас, для пошуку інвесторів у мікрорайон №2 на Масанах площею 28 га міська рада має намір провести конкурс. Відповідний проект рішення виноситься на сесію.

Нагадаємо, що наступна сесія Чернігівської міської ради запланована на 30 червня. На порядок денний виноситься більше 20 питань.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Достали 2016-06-23 10:14:21

Быстро Гарус из борца с так называемыми " незаконными" МАФами превратился в их Застройщика!!!))) А, как же запрет на постройку новых МАФов?!! Куда смотрит мер?)))))))))

Гість Валерий 2016-06-23 13:13:24

Отвечаю Достали. Мер внимательно считает бабло!

Гість Gena 2016-06-23 19:02:34

Валерий прав на все 100! Мэр занят, мэр считает.. Считает деньги и что при их наличии можно забыть про очередное свое обещание...