П'ятниця, 17 травня 2024, 11:55
Повна версія сайту
;

Чи повернуть демонтовані барельєфи на Болдину гору?

08:17 27.06.2016    Коментарі  
 

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко 25 червня пообіцяв протестувальникам проти демонтажу комуністичних стел на Болдиній горі повернути їх на місце до четверга.

Про це повідомляє Свобода ФМ.

Атрошенко прийшов на відкриття атракціону Water Hill, як його обступили близько 15 протестувальників, які перед вихідними вночі не дали комунальникам прибрати барельєфи.

За словами представника ініціативної групи Володимира Олійника, за ніч вони зібрали близько 400 підписів проти демонтажу.

Він стверджує: доцільно саме на цьому місці створити музей тоталітаризму.

Люди вимагали від Атрошенка сьогодні ж повернути барельєфи на місце. На що міський голова відповів, що частково підтримує й розуміє їхні вимоги, однак їх виконують, бо є відповідне розпорядження голови ОДА Валерія Куліча.

Атрошенко пообіцяв повернути декомунізовані барельєфи до черверга і закріпити їх надійніше, ніж було.

Дивує, за весь цей час на місці протистояння не було жодного декомунізатора області, жодного представника патріотичних організацій, які буквально вчора вимагали знесення монументу у «Фейсбуці». Не було й АТОвців, які на Сході протистоять саме такому русскому миру. А більше, серед присутніх дружина бійця одного з батальйонів «Тероборони», вона на ряду з іншими збирає підписи під ультиматум до міської влади, лишити пам’ятник катам на місці.

Залишається відкрите питання, чи піде міська влада на порушення закону заради поступки протестувальникам, бо вони як дві краплі схожі на антимайдан. Та чи, не доведи Боже, повториться у Чернігові події Одеси, Харкова чи взагалі Донецька. А втім, це залежить тільки патріотично налаштованих чернігівців, які вже одного разу в 2014 році тисячами вийшли на віче та сказали рішуче ні комунізму та «руському миру» у нашому місті.

Як повідомляв ПіК, виконавчий комітет Чернігівської міської ради  16 червня, прийняв рішення про демонтаж  ряду пам’ятників, стел та меморіальних дошок, які підпадають під Закон «Про декомунізацію».

Це рішення підтримали всі присутні члени виконкому, окрім секретаря міської ради Едуарда Бистрова, він утримався від голосування.

Зокрема, демонтувати збираються пам’ятники радянському письменнику Миколі Островському (біля школи №11, просп. Миру, 137) та радянському військовому діячеві Віталію Примакову (Алея Героїв).

Окрім цього, мали прибрати і дві стели з Болдиної гори присвячені Жовтневій соціалістичній революції та встановленню радянської влади в Україні (2-га та 3-я від вул. Лісковицької) у складі Меморіального комплексу Слави воїнів, партизанів та підпільників та могили Невідомого солдата.

Також, демонтажу підлягає 9 меморіальних дошок по місту.

Відео телеканалу "Дитинець"


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає