П'ятниця, 17 травня 2024, 11:30
Повна версія сайту
;

Сесія ризикує перетворитися на майданчик для піару кандидатів

13:22 29.06.2016    Коментарі  
 

Чергова сесія Чернігівської міської ради, яка запланована на завтра, 30 червня, обіцяє бути «гарячою». Є ризик того, що вона може перетворитися на майданчик передвиборчої агітації кандидатів у народні депутати по 206 округу.

Зокрема, два проекти рішень, які подала фракція «Батьківщина», несуть  політичний характер.

Так, одним із проектів рішень, яке виноситься на розгляд депутатів, пропонується звернутися до Генерального прокурора, аби прокуратура належним чином реагувала на факти підкупу виборців на 206 окрузі.

Як зазначається у додатку до проекту рішення, мешканці Чернігова скаржаться на підкуп зі сторони кандидата по 206 округу самовисуванця Максима Микитася.

«За інформацією мешканців міста, створена ціла мережа, яка залучає так званих «помічників агітаторів», які за грошову винагороду повинні проголосувати за кандидата в народні депутати України Микитася М.В.

Схема організації скупки голосів виборців по 206 округу полягає в наступному: «куратор» знаходить собі «старших агітаторів», які в свою чергу набирають «агітаторів», що здійснюють пошук «помічників агітаторів».

За голосування за відповідного кандидата «помічникам агітатора», які фактично являються виборцями по 206 округу, виплачується грошова винагорода у розмірі від 150 до 500 гривень в залежності від населеного пункту, куратори, старші агітатори та агітатори мають теж за грошову винагороду проголосувати за Микитася М.В. та отримують грошову премію за кожного агітатора нижчої ланки, залучених ними для організації підкупу виборців»,- йдеться у додатку.

Окрім цього, «Батьківщина» подала ще один проект рішення, де пропонується депутатам міської ради звернутися до Уряду з приводу зниження тарифів для населення. Зокрема, у додатку зазначається, що чернігівці не в змозі платити за комунальні послуги

Як відомо,тема зниження тарифів стала головною у передвиборчій агітації кандидата від «Батьківщини» Юрія Власенка.

Не виключено, що і інші кандидати захочуть використати сесію, як майданчик для просування власних позицій.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає