Понеділок, 06 травня 2024, 16:10
Повна версія сайту
;

Обласну прокуратуру очолив Володимир Комашко

18:14 25.07.2016    Коментарі 6  
 

Сьогодні, 25 липня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко представив нового очільника прокуратури Чернігівської області.

Прокурором Чернігівської області призначено Володимира Комашко.

За повідомленням всеукраїнських ЗМІ, Комашко очолював прокуратуру Миколаївської області трохи більше півроку - з середини липня 2014 року до лютого 2015 року. До цього він працював в Генеральній прокуратурі України під керівництвом Віктора Пшонки від початку до кінця Майдану. Впливову посаду він покинув лише після остаточної перемоги Революції Гідності. Цю деталь своєї біографії Комашко ретельно приховував.

Тодішній Генпрокурор Віталій Ярема розкритикував Володимира Комашко в тому числі за погану роботу в розслідуванні справ, пов'язаних зі злочинами під час Майдану. А народний депутат Ігор Бріченко звинуватив Володимира Комашко в торгівлі кримінальними справами і назвав прокуратуру під його керівництвом «магазином кримінальних справ».

Примітно, що в січні цього року Президент України Петро Порошенко до Дня Соборності України присвоїв Володимиру Комашко, який працював в ГПУ при Вікторі Пшонці, звання Заслуженого юриста України.

Коротка біографія:

Народився 7 серпня 1977 року в м. Коломия Івано-Франківської області. Одружений. Має сина і доньку.

У 1999 році закінчив магістратуру юридичного факультету Київського національного університету імені Т. Г. Шевченка. У 2009 році закінчив факультет вищих керівних кадрів за спеціальністю управління суспільним розвитком Національної академії державного управління при Президентові України.

По закінченню навчання, Володимир Комашко, розпочав свою трудову діяльність в органах прокуратури Івано-Франківської та Київської областей, де пройшов професійний шлях від стажиста до посад керівного складу.

З вересня 2005 року по листопад 2007 працював в апараті Ради національної безпеки та оборони України на посадах: державного експерта, керівника юридичної служби, помічника секретаря РНБО України. Входив до складу робочої групи з розроблення проекту Стратегії національної безпеки і оборони України.

Під час роботи у Державному комітеті фінансового моніторингу України Володимир Володимирович обіймав посади заступника начальника управління та начальника юридичного управління комітету. Входив до складу тимчасової групи з опрацювання та внесення змін до законодавчих актів, що регулюють відносини у сфері митної справи, протидії злочинам у зовнішньоекономічній діяльності.

Із вересня 2009 року працював у Національній академії прокуратури України на посадах: викладача, доцента кафедри Інституту підвищення кваліфікації кадрів, вченого секретаря – начальника організаційного відділу академії.

До призначення на посаду прокурора Миколаївської області працював першим заступником начальника Головного управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших примусових заходів Генеральної прокуратури України.

Наказом Генерального прокурора України від 14 липня 2014 року призначений прокурором Миколаївської області. У лютому 2015 звільнений з цієї посади за власним баженням.

Це вже не перший прокурор області знятий з посади екс-Генпрокурором Віктором Шокіним  і повернений Юрієм Луценком на таку ж посаду в іншу область. Нагадаємо, що звільнений Шокіним колишній прокурор Чернігівської області Дмитро Чібісов зараз очолює прокуратури Київської області.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість петро 2016-07-25 21:09:24

Дядя, где ты такие сумы видел!!!?) Вроди и луна не светит!

Гість Яван Яваныч 2016-07-26 13:12:36

Стандартный назначенец из непотопляемого резерва вечно вчерашних "опытных специалистов" на коротком поводке - будет гавкать куда велят.

Гість Макс 2016-07-26 15:38:00

Может хватит мужества разогнать половину гор.прокуратуры во главе с комиссионно избраным новым прокурором с наполеоновскими амбициями и с нулевой профессиональностью,впечатление,что они хазяева жизни,а не прокуратура.

Гість гепа 2016-07-26 18:16:56

Не знаю какие там цены, но то что Духну платит за неприкасаемость это факт!!!

Гість продажнийодмен 2016-07-28 12:46:38

Мета ресурсу – незалежне та неупереджене висвітлення політичних та громадських процесів в Чернігівському регіоні. це не про вас

Admin@pik.cn.ua 2016-07-28 13:21:54

Шановні! Ваші коментарі видаляються не тому, що ми "продажні", а тому, що містять ненормативну лексику.