Неділя, 28 квітня 2024, 17:55
Повна версія сайту
;

По 200 тисяч гривень на депутата: куди підуть гроші?

09:05 29.07.2016    Коментарі  
 
Фото Дарини Сиропари

Кожен депутат Чернігівської міської ради отримає по 200 тисяч гривень на виконання своєї виборчої програми.

Відповідний проект Програми попередньо затвердили вчора, 29 липня, на засідання виконавчого комітету. Остаточне рішення прийматимуть депутати на найближчій сесії.

Загальний обсяг фінансування даної програми складає 8,4 мільйони гривень. З них половина, 4,2 мільйони гривень, із загального фонду міського бюджету, інша половина – з бюджету розвитку.

Згідно з Програмою, ті кошти, що виділяють з міського бюджету, тобто 100 тисяч, депутати можуть витратити за власним бажанням. А саме, на здійснення видатків споживання, у тому числі на надання матеріальної допомоги громадянам міста, які опинилися у скрутному становищі, вирішення нагальних потреб бюджетних установ, які фінансуються з міського бюджету, фінансову допомогу комунальним підприємствам, що належать до комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, та інше.

Інші 100 тисяч гривень від кожного з 42 депутатів підуть на ремонт міждворових проїздів у приватному секторі міста. Ця «недемократична» норма у проекті була ініціативою міського голови.

Як повідомив заступник міського голови Олександр Кириченко, він спілкувався із частиною депутатів, які були не проти такого розподілу коштів. Однак, були і ті, хто хотів витрачати кошти так, як йому заманеться.

Надавати адреси, за якими проводитиметься ремонт будуть самі депутати.

Відзначимо, що згідно законодавства, кошти бюджету розвитку можна витрачати лише на капітальний ремонт, а не на поточний. Таким чином, у разі прийняття депутатами Програми у такому вигляді, 4,2 мільйони гривень підуть на капітальний ремонт доріг.

Нагадаємо, що депутати Чернігівської обласної ради вже затвердили програму, якою передбачено виділення 100 тисяч гривень на депутатську діяльність.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає