Неділя, 19 травня 2024, 08:05
Повна версія сайту
;

Яким має бути фонтан навпроти Мегацентру?

14:45 29.07.2016    Коментарі 1  
 

Яким має бути фонтан у парку навпроти Мегацентру вирішували сьогодні, 29 липня, у Чернігівській міській раді.

Як відомо, депутати міськради погодили виділення 3,5 мільйонів гривень на реконструкцію цього фонтану.

Так, за пропозицією Управління ЖКГ фонтан має форму чаші та не перевищує вартість виділених коштів.

В свою чергу, депутат міськради Ірина Березинець вважає за потрібним встановити у парку по проспекту Мира «пішохідний фонтан». Цей фонтан. На її думку, більш сучасний та створений спеціально для дітей, адже тепер цей парк вважається дитячим, бо має багато розваг для дітей (дитячий майданчик, батути і т.п.).

За словами громадських активістів, які підтримали ідею Березинець, «пішохідний фонтан» коштуватиме близько 1,5 мільйона гривень, а решту коштів можна буде витратити на інші потреби.

Однак, за  попередніми підрахунками начальника ЖКГ Ярослава Куца, «пішохідний фонтан» такого розміру вартуватиме не менше 9 мільйонів гривень.

Головуючий на обговоренні профільний заступник мера Олександр Кириченко запропонував громадським діячам альтернативу – встановити такий «пішохідний фонтан» у іншому місці, а у парку навпроти метацентру зробити те, що вже було заплановано. Однак, житель міста Володимир Тищенко виступив категорично проти, адже, за його словами, не варто витрачати кошти на встановлення декількох фонтанів «щоб усі були задоволені», а зайнятися більш нагальними проблемами міста.

Також, Ірина Березинець, разом зі своїми прихильниками, опитували людей у найбільш людних містах, яким же чернігівці хочуть бачити фонтан навпроти Мегацентру. За встановлення пішохідного фонтану» зібрали більше 900 підписів.

В кінці обговорення Ірина Березинець зазначила, що на наступному тижні має приїхати «експерт по фонтанам» і лише після консультації з ним необхідно приймати будь-яке рішення. В свою чергу, Олександр Кириченко заявив, що необхідно провести громадське обговорення з цього приводу і який із запропонованих варіантів набере більшу кількість голосів, такий і будуватимуть.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість ярослав 2016-07-29 16:11:10

Громадське обговорення за винос Куца?Вважаю воно вже набрало необхідну кількість.