П'ятниця, 19 квітня 2024, 05:29
Повна версія сайту
;

Виставка квітів, гуляння, концерт на площі – традиційно пройшов День Незалежності в Чернігові

09:10 25.08.2016    Коментарі  
 

Традиційні гуляння до Дня Незалежності України у Чернігівському міському парку культури та відпочинку все одно зібрали чернігівців цілими сім’ями. Велика кількість різноманітної їжі та розваг. Танці, пісні, конкурси. Традиційно у День Незалежності у парку проводять виставку квітів.  

Пряме включення з урочистостей у самому серці країни – Києві – цьогоріч уперше було реалізовано на центральній площі обласного центру Чернігівщини. Усі охочі   отримали змогу в режимі реального часу на великому екрані спостерігали парад, що крокував середмістям столиці.

Після промов та вручення нагород керівники органів влади області за допомогою представників «Укрпошти» здійснили спецпогашення ювілейної марки та конверту з нагоди 25-ї річниці незалежності України.

Завершальною дією офіційної частини відзначення Дня Незалежності України стало покладання учасниками заходів квітів до меморіальних стел героям Небесної сотні та землякам, які поклали життя, боронячи Батьківщину.

Традиційно проводився в цей день і  фестиваль «Сорока ух». Найкращі кулінари готують юшку за своїми оригінальними рецептами. Цьогоріч страв хоч було і не 40, проте найголовніше, кажуть учасники, аби всім вистачило скуштувати хоча б дві або три.

Завершилося святкування традиційним концертом на Красній площі місцевих виконавців, родзинкою став виступ гурту «Тінь сонця». 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі за матеріала и ЧОДТРК та сайту ОДА
Коментарів ще немає