Субота, 20 квітня 2024, 13:25
Повна версія сайту
;

В міській раді не хочуть надавати Кордівці статусу РЛП, - ЗМІ

09:50 25.08.2016    Коментарі 3  
 

 Активісти та представники міської влади ледь посварилися через статус Кордівки.

  Чиновники пропонують створити лісопарк, що матиме широкі можливості доступу, повідомляє cheline.com.ua/ 

Натомість громадські організації та екологи наполягають на статусі регіонального-ландшафтного парку, що передбачає значні обмеження.

— Мы за то, чтоб Кордовку оставить лесопарком. Жители города будут без ограничений использовать эту территорию. Для защиты этого будет достаточно, — Валерій Бондарчук, заступник міського голови.

— Если в черте города сделаем второй РЛП, то будем единственным в Украине городом. Э то стимул для туризма и т.д., —Тамара Петрова, керівник громадської організації.

Днями апеляційний суд столиці заборонив будівництво на Кордівці, що стало перемогою містян у боротьбі за цю зелену територію. Активісти домоглися створення робочої групи щодо статусу Кордівки. Їх підтримали у цьому питанні лише в обласній раді.

Обговорення проходило на підвищених тонах. Активісти переконані, що лише статус регіонального-ландшафтного парку дасть змогу уберегти Кордівку від будь-якої забудови. Для початку потрібно визначитися із межами. Для цього зберуться наступного разу.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
larchik 2016-08-25 10:13:56

Зачем быть единственным городом с вторым РЛП -рекорд ради рекорда? Для развития туризма есть яловщина, за которую долго боролись.Надо продолжать начатое, развивать там туризм. Или нашу общественность привлекает только борьба, со скандалами и ссорами

Гість Аналітик 2016-08-25 16:32:49

Почитайте інформацію з http://svoboda.fm/politics/chernigov/244365.html щодо Валерія Бондарчука, заступника Чернігівського міського голови, а також його біографію з сайту міської ради і все стане ясно - Кордовке "капець" - забудують.

larchik 2016-08-26 20:05:17

Не увидела в изложенной на "Свободе" статье даже намеков на намерение застраивать Кордовку. Но, пожалуй, стоит этого опасаться. Атрошенко высказывался неопределенно о Кордовке, мол, это надо поизучать. Действительно, могут заняться.