П'ятниця, 19 квітня 2024, 20:57
Повна версія сайту
;

Чому пам’ятко-охоронний інститут зайняв позицію забудовника в питанні забудови біля Єлицького монастиря?

09:56 25.08.2016    Коментарі 1  
 

 Вкотре представники консультативної ради з питань охорони культурної спадщини при відповідному департаменті ОДА зібрались для обговорення історико-містобудівного обґрунтування, яке приїхало презентувати із Києва розробниця директорка науково-дослідного інституту пам’яток Ольга Пламеницька. Жінка одразу зазначила, розробляла документ вже після старту будівництва.

Тож попри наявність поряд пам’ятки архітектури ХІІ ст. Єлицького монастиря, орган, що покликаний на захист пам’яток, не забороняє будівництво. Ольга Пламеницька: «В будівництві фатального нічого немає. На мій розсуд, великий плюс цього проекту в тому, що новозбудований будинок закриє неоковирну зелену п’ятиповерхівку, яка знаходиться зліва від духовного училища, яку ми бачимо, виходячи з монастиря».

Громадські активісти, що прийшли на засідання, намагались з’ясувати, чому пам’ятко-охоронний інститут зайняв позицію забудовника. Найбільше активістів обурило, що під час розробки історико-містобудівної документації, розробник не взяв до уваги генеральний план міста, за яким саме на місці забудови має бути зелена зона. Замість того, вони спираються на тимчасовий документ.

Та не зважаючи на це, ані забудовник, ані розробник, відступати не збираються.

Врешті-решт, представники дорадчого органу підтримали історико-містобудівну документацію.



Сюжет телеканалу «Дитинець», gorod.cn.ua 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість вася 2016-08-25 10:45:55

ну так лева сранович проплатил, вот они и не против.