П'ятниця, 19 квітня 2024, 10:00
Повна версія сайту
;

Куліч назвав причину мору риби в Острі та хто врятує чернігівські ліси

12:18 26.08.2016    Коментарі  
 

 Голова обласної адміністрації під час спілкування із журналістами розповів про багатостраждальну річку, дороги області, землі для АТОвців та крадений ліс.

Повідомляє телеканал "Дитинець" 

Аби привести до ладу всі 7,5 тис. км доріг Чернігівщини необхідно 12 мільярдів гривень. Цього року вже стартували перші капітальні ремонти. Так з державного бюджету на утримання та ремонт дорожнього покриття виділили 480 мільйонів гривень.Крім того, на дороги з обласного кошторису також не пошкодували грошей – 23 мільйони гривень, і ще планується виділити на вересневій сесії 20 мільйонів гривень.

Процедура виділення земельних ділянок учасникам АТО досі триває. Наразі розробляють документацію для ділянок в селі Новоселівка. Після завершення всіх юридичних процедур, там мають провести необхідні комунікації.

Виявилося, у забрудненні річки Остер винна меліорація. Так за словами голови, цієї весни деснянське басейне управління на прохання жителів області не спускали шлюзи дамб, по всій протяжності Остра, аби рівень води не впав. Це спричинило уповільнення течії. Вода прогрілась і в ній розпочались процеси гниття.
Наразі екологічне управління розробляє програму чищення водойми.

Ще одна екологічна проблема області, незаконна вирубка лісосмуг. Врятувати лісосмуги, запевняє Валерій Куліч, можуть об’єднані громади. Наразі в області вже об’єднались 5 громад.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі, фото val.ua
Коментарів ще немає