П'ятниця, 19 квітня 2024, 09:58
Повна версія сайту
;

Чернігівці звикають сортувати сміття!

12:51 26.08.2016     
 

Позиція. Вже декілька років поспіль в Чернігові реалізовується екологічний проект «ЕКО-свідомо». Ініціатива проекту спрямована на повну переробку відходів та їх сортування.  Проекту присвячений окремий розділ на сайті fzs.com.ua, де можна отримати інформацію, щодо роздільного збору сміття та його подальшої утилізації. Наразі, в рамках проекту, зібрано та відправлено на переробку більше 80 тон відсортованого пластику від житлових будинків.

«Нас турбує проблема сміття, що у великій кількості лежить під ногами, оскільки це ресурс, гроші та можливості, особливо якщо подивитися на сміття в межах спільноти, яка в своїй загальній масі могла б допомогти місцевій економіці», — розповів організатор Ярослав Гіріч про ціль проекту. 

Ми розуміємо мотиви більшості людей. Збирати і сортувати сміття сьогодні не цікаво. Тому що навіть ретельно відсортовані пакети з побутовими відходами у звичайному сміттєвому ящику знову змішуються і втрачають свою цінність. Саме тому нам потрібні окремі сміттєві контейнери для різних видів побутових відходів, які будуть вивозитися спеціальними службами для подальшої переробки.

 Ми постараємося полегшити завдання щоденної сортування побутових відходів для звичайних людей, і поділимося своїми знаннями і навичками щодо цього на сайті нашої організації.

 Будь в тренді! Сьогодні модно бути Eco-Friendly!


Автор: Чернігівщина: події і коментарі