П'ятниця, 29 березня 2024, 10:50
Повна версія сайту
;

Півтора мільйони збитку завдали крадії лісу у Менському районі

11:08 29.08.2016    Коментарі  
 

 Півтора мільйони збитку завдали лісовому фонду області крадії лісу у Менському районі. Вирубали більше ніж 360 дерев. З цього приводу голова облдержадміністрації Валерій Куліч каже, проблему незаконної порубки деревини потрібно вирішувати негайно, адже такими темпами Чернігівська область, яка завжди була одною з найзеленіших, може незабаром втратити цей статус.

Щороку лісове господарство області приносить чималі кошти у бюджет. Проте разом із цим доводиться терпіти і серйозні збитки. Мільйонами гривень вимірюються злочини лісо-крадіїв. Проте зупинити незаконну порубку деревини досі нікому не вдається. Поки все залишається на рівні розмов. А тому така вирубка стає ніби постійною рубрикою у випусках новин. «Нічийний ліс» завжди може стати об’єктом злочинних посягань.

Новий випадок викрадення лісу стався у Менському районі. Про це на своєму офіційному сайті повідомило головне управління Національної поліції в області. Цього разу правоохоронці спіймали на гарячому лісників одного із регіональних лісництв лісового господарства області. Злочинці завдали збитків на півтора мільйони гривень, зрубано більше ніж 360 дерев. Тепер «ворогам лісу» загрожує ув’язнення на строк до 3 років. Голова облдержадміністрації Валерій Куліч впевнений, проблему вирішать повністю, як тільки у області почнуть свою повноцінну роботу об’єднані територіальні громади.

Валерій Куліч, голова облдержадміністрації: «Згідно з нашим законодавством, площі доволі великі. Якщо інспекція приходить і бачить спиляний дуб, то відповідальність лягає на лісника, що не догледів. Я думаю, питання вирішиться автоматично, коли ці лісосмуги будуть під керівництвом громад. Громади будуть відповідальними за то, що відбувається на території громади».

Площі лісів на Чернігівщині дійсно великі. Тому часто, каже очільник області, неможливо знайти відповідального за ту чи іншу лісосмугу. Це, вважає Валерій Куліч, такий собі недолік нашого законодавства. Немає відповідального, тому прокуратура закриває справи. А злочинці повертаються на місце злочину.

«Сівер-центр», gorod.cn.ua 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає