Четвер, 28 березня 2024, 14:41
Повна версія сайту
;

В області пройшов національно-патріотичний захід «Я — патріот!»

11:54 30.08.2016    Коментарі  
 

Близько двохсот юнаків із усієї області протягом трьох днів випробовували свої сили у армійській справі у справжній військовій частині, що у селищі Гончарівське на Чернігівщині.

Така можливість старшокласникам та студентам випала у рамках обласного національно-патріотичний заходу «Я – патріот!», що проводився за підтримки Чернігівської облдержадміністрації.

Мета дійства — підвищення престижу військової служби, формування та пропаганда здорового способу життя, виховання морально – психологічної стійкості та почуття патріотизму.

На урочистому відкритті заходу учасників привітали заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Сергієнко та командир військової частини В1688 Сергій Маленко. Перед початком змагань присутні вшанували пам'ять військовослужбовців частини, які поклали своє життя під час захисту України в ході антитерористичної операції.

Під час вишколу учасники проживали у казармах, проходили теоретичні та практичні навчання із військової і тактичної підготовки.

Крім цього, команди змагалися у спортивних дисциплінах: біг на 100 та 1000 метрів, метання ручних гранат, стрільба з автомату та підтягування.

У командному заліку серед учнів 9-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів переможцем стали представники Коропського району, друге місце посіла Борзнянщина, треті — юнаки з Куликівського району. Серед студентів вищих навчальних закладів перемогла команда Чернігівського національного технологічного університету.

Цьогоріч у змаганнях взяли участь лише хлопці. Але на наступний рік організатори обіцяють долучати і дівчат.


Автор: Управління інформаційної діяльності та видавничої справи Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації
Коментарів ще немає