П'ятниця, 03 травня 2024, 04:09
Повна версія сайту
;

Водоканал звинувачує правоохоронців у непрофесійності під час обшуку

17:03 08.09.2016    Коментарі  
 

Комунальне підприємство «Чернігівводоканал» звинуватило представників правоохоронних органів у непрофесійності під час обшуку, котрий проходив у приміщенні КП вчора, 7 вересня, ввечері.

Зокрема, у водоканалі наголошують, що правоохоронці не надали жодного списку документів, які були необхідні слідству.

«Слідчим відділу прокуратури Чернігівської області радником юстиції Шкільнюк О.М. жодного переліку документів для надання підприємством надано не було. Зрозуміти, які саме документи потрібні слідству – також було неможливо, адже:
1.      КП «Чернігівводоканал» немає боргу перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку;
2.      Не отримувало субсидій з Держбюджету для погашення боргу перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку.
3.      Керівництву підприємства також не змогли пояснити, які саме чорнові записи, електронні носії, комп’ютерна техніка за допомогою якої було скоєне кримінальне правопорушення.
4.      Лист з проханням представити документи слідству надійшов на підприємство 02.09.2016, а 06.09.2016 КП «Чернігівводоканал» підготувало відповідь, в якій просило уточнити, що саме хоче отримати слідство.
5.      Замість уточнення інформації на підприємстві розпочався обшук»,- йдеться у повідомленні прес-служби «Чернігівводоканалу».

Окрім цього, наголошується, що КП «Чернігівводоканал» не має жодного богу перед Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Згідно з повідомленням «Чернігівводоканалу», «було вилучено декілька десятків томів бухгалтерських документів без жодного їх опису, а також  комп’ютер визначений слідчим особисто, поза межами документів зазначених в ухвалі суду».

«Наголошуємо, що керівництво КП «Чернігівводоканал» завжди співпрацює з правоохоронними органами, але вимоги можна виконувати лише тоді, коли вони чіткі і зрозумілі. Звертаючись до керівництва прокуратури Чернігівської області, просимо брати до уваги, що КП «Чернігівводоканал» фактично, є підприємством, яке забезпечує життєдіяльність 300-тисячного міста. Не професійні  дії з боку правоохоронних органів можуть призвести до втрати первинних документів, фактичної зупинки виконання підприємством завдань з водопостачання та водовідводу в м. Чернігові, та може стати причиною надзвичайної ситуації»,- наголошується у повідомленні.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає