П'ятниця, 29 березня 2024, 09:26
Повна версія сайту
;

Атрошенко та виконком не проти львівського сміття у Чернігові

13:19 28.09.2016    Коментарі  
 

Чи возитимуть сміття зі Львова до Чернігова сьогодні, 28 вересня, радилися на засіданні виконавчого комітету.

Як розказав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, мер міста Львова Андрій Садовий звернувся до Асоціації міст України із проханням вивозити львівське сміття на полігони інших місць, адже у Львові вже немає місця.

За попередньою інформацією, Садовий хоче возити до Чернігова не більш ніж по одній машині в день протягом півтора місяця. Сміття перевозитимуть у 50-тонних фурах, але, за підрахунками Атрошенка, туди влізе не більше 10 тон не пресованого сміття.

Чернігівський мер аргументував необхідність допоїти Львову тим, що після відмови йому буде соромно дзвонити Садовому та просити про що-небудь. Окрім цього, неодноразово наголошував на тому, що завтра така ж проблема може статися і з Черніговом, але нам вже ніхто не допоможе після відмови.

Члени виконавчого комітету, думку яких питав міський голова, також висловилися за те, що треба «підставити плече дружньому нам місту». Член виконкому Тетяна Бойко наголосила на тому, що «ми єдина країна» і необхідно допомагати один-одному.

Секретар міськради Віктор Бистров зазначив, що нам воно не потрібно, але, у той же час, Чернігів має бути толерантним, а одна машина на день – це і є толерантність.

Заступник міського голови Олександр Кириченко додав, що на цьому питанні будуть піаритися багато політиків та громадських діячів, але Чернігову не загрожує ніяка екологічна катастрофа, якщо сюди привозитиметься сміття зі Львова.

Єдиний з членів виконавчого комітету, хто був проти приймати сміття зі Львова, був заступник мера Сергій Фесенко. За його словами, чернігівське сміттєзвалище і так переповнене.

Так, як решта членів виконкому висловилися за, заступник міського голови Михайло Шостак запропонував Атрошенку не виносити це питання на розгляд завтрашньої сесії, а вважати, що підтримка членів виконавчого комітету цієї пропозиції і є рішення і «підставити плече».

В свою чергу, Владислав Атрошенко зазначив, що після розмови із «дорадчим органом» буде вирішувати, чи виноситиметься дане питання на розгляд депутатів міської ради.

Нагадаємо, що чутки про те, що до Чернігова будуть возити сміття зі Львова ширяться містом давно. Багато хто вважав, що партія львівського міського голови Садового «Самопоміч» виноситиме це питання на найближчу сесію. Однак, депутат від «Самопомочі» у міській раді Вадим Соколюк спростував дану інформацію.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає