Субота, 27 квітня 2024, 04:58
Повна версія сайту
;

Як працює проект "Відповідальний вибір" у рамках "Бюджету участі"?

09:10 29.09.2016    Коментарі  
 

Вчора у Чернігівській міській раді пройшов круглий стіл на тему: «Відповідальний вибір: реалізація проекту в межах бюджету участі Чернігова». 

У 2016 році в рамках «Бюджету участі» реалізується проект, що передбачає проведення первинної профілактики наркоманії, ВІЛ, СНІДу та злочинності  серед  8-класників 15-ти загальноосвітніх навчальних закладів міста, а також ряд інших заходів для учнів, студентів та педагогів.

Заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако привітав учасників круглого столу з успішною реалізацією проекту та підкреслив, що проект «Громадський бюджет» допомагає активній громадськості міста реалізувати свої ініціативи на користь громаді, а міська влада їм у цьому допомагає.

Як зазначив голова Громадської організації «Центр профілактики» «Вибір» Валерій Рябуха, особливістю проекту є залучення до його реалізації 33 тренерів-волонтерів з числа соціальних педагогів, студентів Чернігівського педагогічного університету та курсантів пенітенціарної системи, а також співпраця між державними організаціями та громадою Чернігова.

Під час круглого столу проведений звіт про хід виконання проекту та аналіз первинної профілактики наркоманії, ВІЛ/СНІДу та злочинності.

Учасникам проекту, які отримали теоретичну підготовку (20 годин) та провели 10 годин практичних уроків серед 8-класників шкіл міста, вручено сертифікати. Загалом, серед 15 шкіл міста, залучених до реалізації проекту, проведено 150 уроків профілактики наркоманії, ВІЛ, СНІДу та злочинності. 


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає