П'ятниця, 19 квітня 2024, 08:03
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: земля, теплопостачання, львівське сміття та черговий детальний план міста

15:55 29.09.2016    Коментарі  
 

На сьогодні, 29 вересня, було заплановане проведення сесії Чернігівської міської ради. У порядку денному більше 20 питань.

Як і завжди, серед земельних питань присутні і скандальні. Зокрема, розглядатиметься питання про надання дозволу на розробку детального плану забудови вулиці Жабинського. Планується забудувати жилими будинками територію, де наразі знаходяться склади гіпермаркету «Вена».

Окрім цього, з міського бюджету хочуть виділити кошти на поліцію та податкову, хоча, ці дві структури фінансуються з центрального бюджету.

Також, на сьогоднішньому засіданні мають розглянути питання про компенсацію пільгових перевезень на залізничному транспорті на приміських сполученнях. На це планують виділити 575 тисяч гривень з міського бюджету.

Одне з найбільш хвилюючих чернігівців питань порядку денного – збільшення орендної ставки для теплопостачальних компаній міста. Адже, у результаті збільшення оренди, зростуть і тарифи на теплопостачання для населення.

Відзначимо, що є ймовірність того, що на засіданні сесії з голосу буде винесене питання про вивезення сміття зі Львова на чернігівський полігон. Вчора, 28 вересня, члени виконавчого комітету підтримали цю пропозицію.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію.

17.00 Більшість депутатів підтримало проект рішення про заборону ввезення сміття на територію Чернігова з поза меж міста. 

16:50 Всі земельні питання депутати розглянули. Перейшли до питання львівського сміття.

16:10 Перерва закінчилася, сесія продовжила роботу.

15:55 Не розглянувши всі земельні питання, Владислав Атрошенко оголосив перерву у роботі сесії. 

13:50 Сесія продовжує свою роботу. У порядку денному залишилися земельні питання та питання щодо заборони ввезення львівського сміття до Чернігова.

Перейшли до розгляду питання Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам, членам сімей загиблих, померлих учасників АТО, для ведення індивідуального садівництва.

12:30 Оголошена перерва на годину. 

12:20 Перейшли до розгляду звернення щодо несходження зі шляху децентралізації. Атрошенко пояснює, що це рішення було обумовлено тим, що на міський бюджет переклали оплату комунальних послуг бюджетних закладів міста, котрі, за попередніми підрахунками коштуватимуть 60 мільйонів гривень. 

Міністерство фінансів каже, що у міста великі бюджетні залишки, тому, у проекті бюджету на 2017 рік закладено фінансування технічних працівників галузі освіти та медицини також на місцевий бюджету. 

Депутати 38 голосами підтримали звернення.

12:15 Перейшли до внесення змін до міського бюджету на 2016 рік. Рішення прийняте.

12:10 Депутати перейшли до розгляду питання про «мобілізацію коштів до міського бюджету». Ця програма передбачає фінансування податкової.

Представник ДФС розказав, що за виділені кошти планується впровадження нових електронних технологій, аби покращити обслуговування платників податків.

Атрошенко каже, що хотів цим проектом рішення збільшити ефективність роботи працівників податкової, аби вони краще шукали тих, хто ухиляється від сплати податків. 

Внесені технічні правки та рішення прийняте вцілому.

12:05 Перейшли до розгляду решти питань порядку денного. Зокрема, розглядається питання про запозичення кредиту у НЕФКО. Рішення було прийнято.

12:00 Питання Про внесення змін та доповнень до рішення Чернігівської міської ради від 26 вересня 2014 року “Про затвердження Положення про порядок залучення та встановлення розміру пайової участі (внеску) фізичних та юридичних осіб у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чернігова» (44 сесія 6 скликання) зняли з розгляду. Причиною тому стало те, що цим питання встановлювалися додаткові знижки великим забудовникам міста. 

Перейшли до розгляду питання Про внесення доповнень до Плану діяльності Чернігівської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік. Прийняли вцілому з технічними правками.

11:45 Рішення прийняте, перешли до розгляду наступного питання порядку денного. 

Розглядається питання Про внесення змін до Програми розвитку земельних відносин на території міста Чернігова на 2013 – 2016 роки. Прийняли з технічними правками.

11:35 Рішення було прийняте. «за» проголосувало 30 депутатів. Депутати підтримали питання про збільшення орендної плати для теплопостачальників, оскільки автоматично тариф на опалення не збільшиться.

Перейшли до розгулу питання Про надання згоди на безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова об’єктів житлового фонду, соціальної інфраструктури та благоустрою.

11:30 Перейшли до розгляду питання про зміну методики розрахунку за оренду комунальної власності. Як відомо, це питання про підвищення орендної плати для теплопостачальних компаній міста.

У разі прийняття цього питання, тарифи на опалення для містян зросте. 

Депутат міськради Ігор Андрійченко зазначив, що це призведе до підвищення тарифів на опалення, хоча і не значного.

В свою чергу Владислав Атрошенко каже, що не міг не винести це питання на розгляд, оскільки переоцінка востаннє проводилася у 2013 році. 

У той же час він запевнив, що громада міста не зазнає збитків, бо передбачається маленьке підвищення тарифу, яке покривається субсидіями. 

11:30 Рішення прийняте. Поліція отримала з міського бюджету 191 тисячу гривень.

11:25 Депутати розглядають програму профілактики злочинності у місті. Поліція Чернігова просить у міської ради виділити 191 тисячу гривень на паливно-мастильні матеріали.

Як відомо, правоохоронців фінансують з центрального бюджету. 

11:25 перед початок голосування Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та двоє депутатів міськради Наталія Осіковська та максим Черненок повідомили про конфлікт інтересів по земельним питанням.

11:20 Депутати перейшли до розгляду питань порядку денного. Першим розглядають питання про компенсацію пільгових перевезень. Рішення прийняли за основу і вцілому. Таким чином, виділили 575 тисяч гривень. Також затвердили питання і про надання матеріальної допомоги чернігівцям.

11:15 Повернулися до внесення змін до порядку денного. Атрошенко запевняє, що навіть без прийняття рішення про заборону ввезення сміття до Чернігова, місто львівське сміття приймати не буде. 

23 депутати проголосували «за» внесення до порядку денного питання про заборону ввезення сміття зі Львова до Чернігова. Порядок денний із новими змінами затверджено.

Атрошенко наполіг на тому, аби питання по сміттю розглядали в самому кінці. Очевидно, так чином він розраховує на те, що голосів для прийняття рішення не буде. 

11:15 Колишній міський голова Чернігова, нині депутат міськради Олександр Соколов також наполягає на прийняття рішення про заборону ввезення сміття до міста. Таким чином, вже дві фракції міської ради «Наш край» та «Опозиційний блок» наполягають на прийнятті даного рішення. До них приєдналися і представники "Радикальної партії".

11:05 Павло Вовк запропонував міському голові прийняти сьогодні на сесії рішення про заборону ввезення львівського сміття до Чернігова. В свою чергу, Владислав Атрошенко заявив, що таке рішення загострить його стосунки з львівським міським головою Андрієм Садовим. 

Житель мікрорайону Масани висловився категорично проти львівського сміття. За його словами, сміттєзвалище у Чернігові не у кращому стані аніж львівське. 

Окрім того він заявив, що якщо рішення про прийом львівського сміття таки буде прийняте, то жителі навколишніх сіл та Масанів перекриватимуть рух вантажівкам зі сміттям.

11:00 Депутати затвердили порядок денний із погодженими змінами. 

10:55 Атрошенко запевнив, що поки жодного авто зі сміттям, без дозволу міської ради, не було привезено у Чернігів. Він зазначає, що на виконкомі це питання не вирішувалося, а просто обговорювалося. «На сьогодні це питання не виноситься на порядок денний», - каже мер. 

А те, що депутати зранку отримали проект рішення – то просто поспішили служби міськради, так і не дочекавшись обговорення з головами фракцій.

10:50 Депутат міськради Олег Шеремет підняв питання львівського сміття. За його словами, міська влада вже,начебто, домовилася про прийняття сміття. Шеремет каже, що чернігівська влада не зможе контролювати склад сміття, яке львівська влада вивозитиме у місто. 

10:45 Атрошенко запропоновував включити до порядку денного питання про звернення до Президента, Уряду та Кабміну щодо не сходження зі шляху бюджетної децентралізації. Подібні звернення будуть надходити до центральної влади з усіх міст України.

Питання включили до порядку денного.

Також, пропонується звернення до  прем’єр-міністра щодо забезпечення газопостачання у бюджетній сфері. Питання включене до порядку денного.

Питання про надання згоди на розробку детального плану забудови вулиці Жабинського зняли з розгляду за пропозицією комісії

10:40 Заступник міського голови Олександр Ломако запевнив, що питання про сміття виноситися не буде. Про це він написав у коментарі під документом, який розмістив Павло Вовк.

10:25 Сесія офіційно розпочалася. 

10:15 Сесія розпочинається. Зареєструвався 41 депутат. На засіданні відсутній Микола Миргородський, представник «Батьківщини». 

9:55 Питання вивезення сміття зі Львова до Чернігова таки розглядатимуть на сесії. Депутатам, перед початком сесії, роздали проекти рішення цього питання. Відповідне фото виклав депутат міськради Павло Вовк на своїй сторінці у Фейсбуці. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає