Четвер, 25 квітня 2024, 13:16
Повна версія сайту
;

Скільки мільйонів треба на відновлення річки Остер?

12:32 29.09.2016    Коментарі  
 

На очищення Остра необхідно близько 21 мільйона гривень. 

Нагадаємо, влітку річка почорніла, з’явився неприємний запах, в ній померла риба. За звітом екологів трапилось це через застій води та високу температуру повітря. Як наслідок, вода в річці забруднена і досі, тож аби врятувати Остер до зими, мають провести часткове очищення.

За словами губернатора Валерія Куліча, восени, починаючи з Ніжина, спустять всі шлюзи та проведуть очистку каналів Остра, весною при повені їх заповнять знову.

Екологічна ситуація на Чернігівщині бажає кращого, стверджують активісти. Незаконна вирубка дерев – проблема №1. «За моїми підрахунками, за минулий рік було вкрадено біля 60 млн. грн. з незаконних вирубок по «Облагролісу», - каже голова ОДА.

Представники громадської ради закидали голову питаннями, турбувало активних містян все, починаючи від медицини і закінчуючи роботою кінотеатру на площі. Кажуть, що 24 вересня в Центрі національно-патріотичного виховання відбувся перший ярмарок-продаж лікарських препаратів. В свою чергу Куліч запевнив, більше ярмарку в кінотеатрі не буде, мистецький центр працюватиме за призначенням. 

Не розуміють представники громадської ради, як ідуть справи з РЛП «Ялівщина». Тамара Петрова, громадська активістка: «По сей день проект не утвержден, по сколько он не отвечает генеральному плану города. Подводим итог: 1 октября будет год, как заключен контракт с директором, зарплата директору и бухгалтеру выплачивается уже год, так же 80 тыс. получил исполнитель работ за разработку проекта. Я спрашиваю, где проект?»
До того ж, Тамара Петрова впевнена, будівництво багатоповерхівки Князя Чорного, 4А незаконне. «Я считаю, что должностные лица и чиновники, функциях которых стоит защита интересов и сохранение культурного наследия, не могут голосовать «за» строительство, они как минимум должны воздержаться».

Валерій Куліч порадив із всіма цими питаннями звертатись до правоохоронців. Відповідь громадську раду не задовольнила, активісти пообіцяли, що підійматимуть скандальні питання доти, доки не отримають бажаного.

Відео телеканалу "Дитинець"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає