Четвер, 25 квітня 2024, 16:14
Повна версія сайту
;

Прокуратура подаватиме апеляцію на рішення суду про бездіяльність свого співробітника під час обшуку на водоканалі

13:24 29.09.2016    Коментарі  
 

Прокуратура Чернігівської області відреагувала на публікації у місцевих ЗМІ щодо рішення суду про визнання протиправною бездіяльність її співробітника під час обшуку на комунальному підприємстві «Чернігівводоканал». Нижче подаємо позицію прокуратури:

Прокуратурою області спільно із УСБУ в області 7 вересня поточного року в рамках досудового розслідування по кримінальному провадженню на підставі рішення суду проведено обшук КП «Чернігівводоканал».

Під час обшуку із застосуванням відеофіксації слідчої дії посадові особи комунального підприємства фактично відмовилися надати представнику прокуратури визначені у рішенні суду документи та речі.

Реалізуючи надані Кримінальним процесуальним кодексом України повноваження слідчим вказані в рішенні суду документи та речі були виявлені та вилучені, про що складено протокол слідчої дії від підписання якого залучені представники КП «Чернігівводоканал» відмовилися. Водночас керівництво вимагало надання їм саме оригінал протоколу, що не передбачено чинним КПК України.

Слідчим прокуратури  після складання протоколу обшуку вжито заходів  щодо вручення керівництву підприємства його копії, від отримання якого вони  відмовилися. Процесуальний документ у стислі строки (9 вересня) цінним листом з описом направлено до КП «Чернігівводоканал".

При прийнятті рішення судом вказані обставини, а також надані представником прокуратури копії документів на підтвердження викладених фактів, залишено поза увагою та зобов’язано прокуратуру області повторно керівництву КП «Чернігівводоканал» вручити копію протоколу обшуку.

Виходячи із загальних засад кримінального судочинства ухвалене рішення прокуратурою оскаржено до апеляційного суду.

Нагадуємо, що сума збитків у даному провадженні становить майже 34 млн грн.

Процесуальне керівництво у цьому провадженні забезпечується заступником прокурора області Івашко С.В., який являється старшим групи процесуальних керівників.

Як відомо, на початку вересня на підприємстві проходив обшук. Під час обшуку правоохоронці вилучили десятків томів бухгалтерських документів «без жодного їх опису, а також  комп’ютер визначений слідчим особисто, поза межами документів зазначених в ухвалі суду».

КП «Чернігівводоканал» звернувся до суду з приводу бездіяльності і непрофесійних дій з боку правоохоронців під час обшуку. На підприємстві наголошував, що слідчі, зокрема, не надали жодного списку документів, які потрібні були слідству.

Чернігівщина: події і коментарі

Коментарів ще немає