Четвер, 25 квітня 2024, 01:08
Повна версія сайту
;

Чоловіку, котрий замовив вбивство власної дружини, присудили 10 років ув’язнення

13:27 29.09.2016    Коментарі  
 

Колегією суддів апеляційного суду області скасовано вирок  Новозаводського районного суду м. Чернігова, яким у лютому поточного року місцевого жителя засуджено до 8 років позбавлення волі за організацію готування умисного вбивства колишньої дружини на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено, обвинувачений через неприязні стосунки до жінки внаслідок розподілу спільного майна звернувся до знайомого з пропозицією за 25 тис доларів США вчинити її вбивство.

Ураховуючи наявність достатніх підстав вважати, що готується скоєння особливо тяжкого злочину, проведено контроль за його вчиненням у формі імітування обстановки, а саме, вбивства жінки обвинуваченого.

Завдяки вказаним спільним діям прокуратури та УСБУ в області злочин попереджено, а особу, яка його організувала, викрито. 

З метою забезпечення кримінальної відповідальності обвинуваченого із врахуванням ступеня тяжкості та суспільної небезпеки вчиненого злочину прокуратурою області вирок оскаржено у зв’язку із м’якістю призначеного покарання.

Сукупністю зібраних доказів прокурор довів та апеляційний суд 28.09.2016  підтримав необхідність призначення більш суворої міри покарання, ухваливши новий вирок з призначенням покарання у виді 10 років позбавлення волі.

Рішення суду набрало законної сили з моменту його проголошення.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає