П'ятниця, 29 березня 2024, 12:17
Повна версія сайту
;

Чернігів не прийматиме львівського сміття

09:17 30.09.2016    Коментарі  
 

Депутати Чернігівської міської ради вчора, 29 вересня, на сесії прийняли рішення про заборону приймати сміття зі Львова.

Дане рішення було включено до порядку денного за наполяганням чотирьох фракцій, а саме, «Нашого краю», «Опозиційного блоку», «Батьківщини» та «Радикальної партії».

Більшість депутатів у сесійній залі його підтримали.

Затверджений документ забороняє комунальному підприємству «АТП-2528»  приймати на сміттєвий полігон відходи від будь-яких суб’єктів, які не віднесені до територіальної громади м. Чернігова або навколишніх сіл.

Зазначимо, що Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко не раз наголошував на тому, що через прийняття даного рішення, його стосунки з міським головою Львова Андрієм Садовим будуть зіпсовані і у подальшому говорити про співпрацю Чернігова і Львова буде важко.

Однак, не зважаючи на доводи міського голови, 22 депутати підтримали мораторій на ввезення до Чернігова «чужого» сміття.

Нагадаємо, що на початку сесії частина депутатів підняли це питання. Виступив і житель мікрорайону Масани, котрий заявив, що уразі того, якщо буде прийняте рішення про ввезення сміття зі Львова на чернігівський полігон, жителі навколишній сіл та Масанів будуть блокувати фури зі сміттям.

Заяву проти ввезення львівського сміття зробила і Державна екологічна служба. За її повідомленням, це може призвести до екологічної катастрофи у місті.

Як відомо, на виконавчому комітеті міської ради, члени виконкому та міський голова радилися з цього питання. Майже всі пропозицію «підставити плече» Львову, адже завтра і на Чернігів може чекати така ж катастрофа. Проти був лише заступник міського голови Сергій Фесенко.

Поіменне голосування депутатів за заборону ввезення львівського сміття до Чернігова. Фото Свобода ФМ.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає