П'ятниця, 26 квітня 2024, 12:06
Повна версія сайту
;

У Корюківці відкрилося відділення гемодіалізу

10:36 30.09.2016    Коментарі  
 

Розташоване воно на третьому поверсі Корюківської центральної районної лікарні, але є структурним підрозділом Чернігівської обласної лікарні.

Лікар-терапевт Асад Мохаммад (до речі, уродженець Пакистану) та місцеві медсестри вже пройшли курси підготовки й готові обслуговувати пацієнтів Корюківського, Менського, Сновського, Сосницького та Семенівського районів.

«Спочатку там лікуватимуться вісім пацієнтів, у перспективі будемо обслуговувати до 24 пацієнтів із північних районів області», — розповів головний лікар Чернігівської обласної лікарні Андрій Жиденко. Він підкреслив, що протягом останніх років кількість хворих, які потребують гемо- та перитонеального діалізу, поступово збільшується.

Так, якщо в 2003 році в області було 29 таких пацієнтів, то зараз їх уже понад 200. На сьогодні потужне відділення гемодіалізу функціонує в обласній лікарні, діють філії в Ніжині та Прилуках.

Як зазначив Андрій Жиденко, Корюківське відділення працюватиме на обладнанні «Фрезеніусу»: «Компанія Fresenius Medical Care пішла нам назустріч і передала безкоштовно все необхідне обладнання».


Автор: Олена Березкіна, тижневик «Чернігівські відомості» №39 (1332), 28 вересня 2016, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає