Четвер, 28 березня 2024, 21:20
Повна версія сайту
;

Міськрада звернулася до центральної влади щодо недопущення зупинення реформи бюджетної децентралізації

11:21 30.09.2016    Коментарі  
 

Учора на пленарному засіданні 11-ї сесії Чернігівської міської ради депутати затвердили Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо недопущення зупинення реформи бюджетної децентралізації у 2017 році.

Ініціатором звернення виступив Чернігівський міський голова Владислав АтрошенкоВін пояснив, що причина, яка змусила його звернутися до депутатів міської ради з проханням підтримати Звернення до вищих органів влади - законодавчі ініціативи Уряду до державного бюджету на 2017 рік. Вони передбачають  зміни в фінансовому забезпеченні територіальних громад, які нівелюють всі досягнення бюджетної децентралізації, оскільки містять додаткове навантаження на місцеві бюджети.

«Ми готові підтримати зміни у країні, які проводить вище керівництво держави, але зміни у державі можуть відбутися шляхом змін в наших містах. Втім, у місцевого самоврядування сьогодні надзвичайно відповідальні завдання: по термореновації, зміна структури заходів в охороні здоров’я, нам потрібно розвивати поліклініки, будувати дороги», - зауважив міський голова.

Владислав Атрошенко:

-          Втім, при збереженні дохідної частини міського бюджету збільшується фінансове навантаження. Зокрема, на рівень міського бюджету передані всі видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв комунальних закладів охорони здоров’я та освіти, а це приблизно 60 -70 млн грн для Чернігова. Тільки оплата праці педагогічних працівників здійснюватиметься з державного бюджету.

 Крім того, на державному рівні не вирішено питання пільг щодо послуг зв’язку та компенсації за перевезення пільгових категорій громадян. «Спочатку логічно забезпечити у містах економічне зростання, створити робочі місця, покращити демографічну ситуацію, а потім перекладати навантаження по соціальних пільгах на місцеві бюджети. Має бути питання логіки і справедливості», - підкреслив Владислав Атрошенко

Звернення підтримали 38 депутатів міської ради.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає