Вівторок, 07 травня 2024, 18:00
Повна версія сайту
;

Атрошенко хоче відмовитися від фінансування громадських робіт для незайнятого населення?

15:27 06.10.2016    Коментарі  
 

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко сьогодні, 6 жовтня,на засіданні виконавчого комітету поставив питання доцільності фінансування Програми проведення громадських робіт для незайнятого населення.

Як відомо, центри зайнятості направляють безробітних чернігівців на роботу до комунальних підприємств міста. Однак, Атрошенко каже, що жодного разу не чув, аби керівники КП були задоволені роботою цих «засланих» робітників, а не це йдуть кошти з міського бюджету.

Зокрема, у минулому році фінансування цієї програми склало 500 тисяч гривень з міського бюджету. Ще стільки ж отримали з державного бюджету. Цього року міський центр зайнятості просив 750 тисяч гривень, і таку ж суму вони мали отримати з держбюджету.

Однак, міський голова наполягав на тому, що якщо і затверджувати дану Програму, то фінансування необхідно залишити на рівні минулого року, тобто 500 тисяч гривень.

Під час обговорення даного питання, Владислав Атрошенко питав у начальників комунальних підприємств міста, як їм краще – за 750 тисяч гривень на рік наймати перевірених професіоналів, чи отримати у два рази більше і отримати на роботу тих, кого направить служба зайнятості. Більшість з присутніх начальників КП заявили, що краще брати перевірених людей, оскільки за кожною людиною з центру зайнятості необхідно поставити контролюючого. Окрім цього наголошувалося, що згідно із законодавством, багато робіт, які робить комунальне підприємство, люди, котрий направили служби зайнятості виконувати не можуть.

Однак, більшість членів виконавчого комітету наполягали на тому, що скасування даної Програми «виглядатиме не гарно у соціальному плані», тому переконали міського голову залишити фінансування на рівні минулого року і затвердити Програму.

Але, зважаючи на те, що кількість людей, котрих направляють соціальні служби до відповідних комунальних підприємств була визначена не чітко, Програму відправили на доопрацювання до наступного засідання виконавчого комітету, котре має відбутися 13 жовтня.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає