П'ятниця, 29 березня 2024, 13:33
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: Березовий гай, комісія по світильникам та земля на Лісковиці

18:20 27.10.2016    Коментарі  
 

 27 жовтня відбулося  заплановане проведення сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося  більше 30 питань. З повним переліком можна ознайомитися за посиланням.

ПіК вів  текстову онлайн-трансляцію. 

О 19.30 Депутати почали  розглядати  та  затвереджувати  низку земельних питань. 

Найбільше дискусій викликало земельне питання щодо долі садівничих товариств.

Зокрема щодо  надання дозвілів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок за пісчаним намивом в районі «Лісковиця» для ведення садівництва.

Присутні на сесії представники садових товариств вимагали у депутатів надати їм  земельні ділянки, які вони використовували  для городництва у користування для приватної забудови. (шляхом надання дозволу у використання для садівництва) 

Водночас, за словами представників міської ради,   в місті Чернігові діє мораторій на надання вільних земельних ділянок.  

Врешті, це  питання зняли з розгляду для допрацювання. 

19.20 Затвреджено проект рішеня  Про затвердження Програми розвитку земельних відносин на території міста Чернігова на 2017-2020 роки

19.15  Депутати підтримали  утворення тимчасової депутатської комісії з питань перевірки виконання умов робіт по заміні вуличного освітлення в місті Чернігові. До комісії увійшли депутати Антонов, Вовк, Іванченко, Старіков , Ткаченко, Шерстюк. Очолив комісію депутат Вовк. 

19.10 Ухвалено питання про прийняття в комунальну власність комунального підприємства «Облсвітло» Чернігівської обласної ради  в комунальну власність міста Чернігів. 

18.45 Розглянуто питання щодо необхідності будівництва дитячого садочка та школи в мікрорайоні Бобровиця. Нагадаємо, що напередодні з цього питання відбулися громадські слухання. 

О 18.40 депутати перейшли до розгляду бюджетних питань та підтримали відповідні проекти рішень (28 депутатів з 36 проголосувало "за")

Про внесення змін і доповнень до рішення міської ради від 28 грудня 2015 року № 2/VII-6 “Про міський бюджет на 2016 рік” зі змінами і доповненнями (№ 3/VII-12, № 4/VII-14, № 6/VII-24, № 7/VII-18, № 9/VII-12, № 10/VII – 17, № 11/VII – 13)

Про затвердження Програми управління боргом міського бюджету міста Чернігова на 2017 рік

17.10 Підтримали депутати  також такі питання 

Про внесення змін до Програми управління комунальним майном територіальної громади міста Чернігова на 2014-2016 роки, затвердженої рішенням міської ради від 30 грудня 2013 року (36 сесія 6 скликання) зі змінами

Про Програму управління комунальним майном територіальної громади міста Чернігова на 2017-2019 роки

Про надання згоди на безоплатну передачу у комунальну власність територіальної громади м. Чернігова об’єктів житлового фонду

16:45 Депутати розглядають питання Про Програму профілактики і лікування артеріальної гіпертензії, попередження смертності та інвалідності населення внаслідок серцево-судинних захворювань на 2017-2019 роки у місті Чернігові. Рішення прийняте.

16:40 Депутати прийняли в цілому питання Про затвердження Звіту про витрачання коштів цільового фонду розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чернігова за 9 місяців 2016 року. 

Розглядають питання Про Програму організації та проведення у 2017 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова. Рішення прийняте.

За основу і в цілому прийняте питання Про Програму "Молодь міста Чернігова" на 2017-2020 роки.

16:30 З урахуванням правок рішення було прийнято. Перейшли до розгляду питання Про внесення змін до рішення міської ради від 31 березня 2016 року № 6/VII-16 ˮПро Програму капітального ремонту ліфтів у житлових будинках міста Чернігова на 2016-2020 рокиˮ. Рішення прийняте.

16:00 Сесія продовжила свою роботу. Продовжується розгляд питання внесення змін до Програми поліпшення екологічного стану міста.

За програму в цілому проголосувало 39 депутатів. Рішення прийняте. Перейшли до розгляду питання Про внесення доповнення до Програми сприяння створенню ОСББ та підтримки будинків ОСББ та ЖБК на 2016-2018 роки 

За пропозицією однієї з комісій пропонується пункт щодо виділення коштів на капітальний ремонту будинків лише у разі експлуатації будинків більше 10 років, замінити на 5 років.

10 років – гарантійний термін, за словами начальника ЖКГ Ярослава Куца.

Рішення прийняте, правка про п’ять років залишається.

14:00 Так і не прийнявши зміни до програми у роботі сесії оголосили перерву.

13:50 Програму хвалили з усіма правками. Перейшли до розгляду питання Про внесення змін до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2016-2017 роки.

13:40 У сесійній залі точиться дискусія щодо спів фінансування на розвиток інженерно-траснпортної інфраструктури приватного сектору. Згідно з проектом програми, містяни мають дати 20% суми для проведення ремонту доріг у приватному секторі.

Депутати наголошують на тому, що у більшої частини жителів не буде коштів на співфінансування.

13:20 Перейшли до розгляду питання Про Програму розвитку інженерно-транспортної інфраструктури приватного сектору міста Чернігова на 2016-2020 роки.

13:20 У сесійній залі продовжується дискусія, що у затвердженій Програмі пільгових перевезень відсутні пенсіонери. Однак, представники влади кажуть, що пенсіонери і надалі зможуть безкоштовно їздити у тролейбусах.

13:10 Програму по пільговим перевезення ухвалили. До переліку пільговиків включили дві групи інвалідності загального захворювання.

До рішення внесли правки щодо розробки методики адресної допомоги пільговикам. 

Як відмітив депутат міської ради Павло Вовк, у серед переліку пільговиків у затвердженій програмі немає пенсіонерів. Профільний заступник міського голови Олександр Кириченко зазначив, що коштів у міському бюджеті на всіх пільговиків не вистачає. 

12:55 У подальшому планується, що компенсація пільговикам здійснюватиметься через картки,після введення електронного квитка. Про це заявив представник управління транспорту.

Атрошенко каже, що для того, аби встановити у міський транспорт зчитуючи пристрої  для оплати проїзду необхідно не менше 8 місяців. Тому, на початку пільговики просто зніматимуть гроші з банківської карти і платитимуть за проїзд. Наразі мова йде про близько 500 гривень на місяць.

Відзначимо, що зараз депутати приймають лише програму, у якій закладають гроші на компенсацію пільгових перевезень.  За словами місцевого перевізника Володимира Козира, Верховна Рада ще має прийняти рішення про передачу повноважень на місця про визначення пільгових категорій. 

Атрошенко каже, що нічого страшного, якщо пільговики з інших регіонів не отримають можливість безкоштовно іздити у громадському транспорті. 

12:30 Сесія продовжила свою роботу. 

Перейшли до розгляду питання Про Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в залізничному транспорті приміського сполучення на 2017 рік.

Рішення ухвалили і перейшли до розгляду питанняПро Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян в міському електро- та автомобільному транспорті загального користування на 2017 рік.

12:10 Атрошенко оголосив 5-хвилинну перерву.

12:00 Представник «УкрСіверБуду» каже, що при будівництві жодна береза у Березовому гаю не постраждає. Водночас, присутні протестувальники кажуть, що не пустять забудовників у парк. 

Павло Вовк каже, що якщо забудовник бачить такий опар громади, він має відступитися.

Атрошенко запропонував всім підтримати проект про скасування трьох черг забудови.

Рішення прийняте.

11:50 Першим питанням депутати розглядають питання по Березовому гаю. Атрошенко попереджає депутатів, що дане рішення скасує всі три черги будівництва. 

Перед присутніми виступає представник «УкрСіверБуду». Кажуть, що вони такі ж мешканці Чернігова і їм потрібно працювати. Представник заявляє, що у них є дозвільні документи лише на будівництво першого будинку. 

Представник «УкрСіверБуду» каже, що, якщо не дати дозвіл на будівництво першого будинку, інших два немає сенсу будувати.

«Ми хотіли виділити 14 квартир учасникам АТО з власного прибутку», каже чоловік.

Депутат від «Батьківщини» Микола Миргородський каже, що забудова знищить парк. 

11:45 Порядок денний з усіма змінами та доповнення затвердили. 

11:40 Депутати прийняли рішення про включення до порядку денного питання про скасування рішення щодо будівництва у Березовому гаю. 31 депутат проголосував «за». 

36 депутатів проголосували «за» створення комісії щодо реконструкції мереж зовнішнього освітлення.

11:30 Пропонується включити питання про будівництво школи і садочка на Бобровиці. 

Депутат міськради Павло Вовк каже, що питання про необхідність будівництва – не по суті, бо немає смислового навантаження.

Питання все ж включили до порядку денного. 

11:20 За – 18, питання про створення двох комунальних спортивних шкіл не було включене до порядку денного. Секретар міськради Віктор Бистров каже, що учбовий процес починається не з 1 січня, а з 1 вересня. Тому, якщо передати, то з нового року ці школи не зможуть працювати. 

11:15 Атрошенко каже, що мав зустріч із Андрієм Кужельним, який представляє ФСТ. Під час зустрічі Атрошенко запевнив Кужельного, що ніхто з тренерів звільнений не буде і запропонував Кужельному стати заступником Андрія Дериземлі в управлінні молоді і спорту. 

Фракція «Наш край» не підтримує створення комунальних спортивних шкіл. Причиною, за словами депутата міськради Богдана Ткаченка, є те, що мало інформації, як саме йтиме реформування у цій галузі і є загроза звільнення тренерів. 

11:15 До слова запросили керівника управління молоді і спорту Андрія Дериземлю. Він каже, що мова йде про створення двох шкіл.

За його словами, жоден з тренерів звільнений не буде. Крім того, буде збільшено фінансування спортивної школи на Валу і бази веслувальників на Десні.

11:05 Пропонується включити питання про створення позашкільних навчальних закладів. Представники спортивних шкіл міста просять не включати це питання до порядку денного, адже, за їх словами, після створення нових спортивних шкіл зникнуть спорт школи «Динамо», «Спартак» та «Україна». Представники спорт шкіл хочуть доопрацювати це питання.

У той же час, представники інших спортивних шкіл просять включити питання дане питання до порядку денного.

Представники батьківського комітету спортивних шкіл міста просять включити питання до порядку денного, адже у них багато конфліктів з ФСТ «Україна».

11:00 З порядку денного зняли питання Про внесення змін до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, які підлягають приватизації у 2016 році

Пропонувалося зняти питання Про затвердження Положення про звання “Почесний громадянин міста Чернігова” для доопрацювання. Однак, голосів не вистачило і питання залишається у порядку денному.

Пропонувалося зняти земельне питання Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок громадянам для ведення садівництва, але, питання залишили у порядку денному.

До порядку денного включили питання «Освіта в житті нашого міста». 

10:45 Перейшли до затвердження питань порядку денного. З розгляду запропонували зняти питання «Про внесення змін до Програми поліпшення екологічного стану міста Чернігова на 2016-2017 роки». Однак, депутати проголосували за залишення його у порядку денного.

За пропозицією кількох комісій зняли питання "Про Програму підтримки малого та середнього підприємництва у місті Чернігові на 2017-2020 роки". 29 голосів "за".

10:45 Атрошенко каже, що питання по Березовому гаю включать у порядок денний і розглядатимуть першим.

Перед присутніми виступає Конашевич. Просить створити тимчасову депутатську комісію з вивчення питання щодо встановлення неякісних світильників вуличного освітлення. 

10:40 Перед присутніми виступає громадський активіст Олександр Гашпар. Він каже, що межі гаю визначені у Генеральному плані.

Також, за його словами, рішення, котре вчора прийняв виконавчий комітет буде легко оскаржити у суді.

Сергій Калюжний, начальник земельного управління, каже, що згідно Генплану ті території межують із зеленою рекреаційною зоною, але чітких координат меж парку не існує. 

10:35 Представник ініціативної групи попросив включити до порядку денного той проект рішення, який був розданий депутатам перед сесією. Зокрема, у ньому йдеться про відміну рішення про виділення земельної ділянки поблизу Березового гаю для забудови.

Ініціативна група просить залишити гай громаді. 

Атрошенко каже, що вивчав ситуацію,і тому він запропонував на виконкомі зняти з будівництва один будинок. Також, мер зазначає, що через те, що межі парку не визначені, буде позов до суду і міська рада його програє. 

Мер заявляє, що зараз будувати ніхто не буде.

10:30 Депутат від «Батьківщини» Ірина Любухіна попросила перед затвердженням порядку денного заслухати активістів, які виступають проти забудови Березового гаю. 

Атрошенко надав слово ініціативній групі.

10:25 Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко розпочав сесію. Сказав, що у залі присутня велика кількість людей, тому, попросив, зберігати тишу і запевнив, що всі присутні матимуть змогу висловитися.

Письмово зареєструвалося 40 депутатів.

10:10 Перед початком сесії активісти, які виступають проти забудови у Березовому гаю, роздали депутатам проект рішення, у якому йдеться про скасування усіх трьох черг забудови впритул до Березового гаю.

Як відомо, вчора, на засіданні виконавчого комітету міської ради, було прийняте рішення про скасування пункту про першу чергу будівництва.  

9:55 Представники спортивних шкіл міста роздають депутатам листи-звернення з проханням створювати нові комунальні спортивні заклади. 

9:50 Мітингувальники з-під стін міської ради збираються у сесійній залі. Також, до зали починають заходити депутати. 

О 9:30 під стінами Чернігівської міської ради вже стоять кілька десятків пікетувальників. Серед них є громадяни, які протестують проти будівництва у Березовому гаю. Чернігівці тримають плакати «Наш гай-не чіпай», «Депутати! Скасуйте ганебне рішення попередників» і т.п.

Також присутні представники спортивних шкіл міста, які протестують проти передачі у комунальну власність приміщень спортивних товариств.

 

Варто відзначити, що вже о 9:30 всі місця для запрошених у залі міськради були зайняті представниками будівельних кампаній.

Присутні в залі представилися представниками "УкрСіверБуду". Як відомо, саме ця фірма і мала будувати поблизу Березового гаю.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає