Четвер, 25 квітня 2024, 11:55
Повна версія сайту
;

Як чернігівські нардепи подають електронні декларації?

10:48 28.10.2016    Коментарі  
 

На сьогоднішній день сайт Національного агентства з питань запобігання корупції, куди до 31 жовтня всі народні депутати мають внести свої декларації, працює з перебоями. Більшість народних депутатів та чиновників не можуть внести свої декларації до Єдиного державного реєстру декларацій вже кілька днів.

Серед них і чернігівські нардепи.

Зокрема, помічник народного депутата від «Самопомічі» Анни Романової Денис Кривопалий писав, що вже два дні народний депутат намагається подати електронну декларацію безрезультатно, адже сайт не працює.

Однак, вже сьогодні, 28 жовтня, декларація Романової з’явилася на сайті. Переглянути її можна за посиланням.

Ще один народний депутат від Чернігівщини, представник Радикальної партії, Олег Купрієнко на своїй сторінці у Фейсбуці, скаржиться, що день просидів перед комп’ютером, намагаючись подати декларацію.

За його словами, збої у роботі сайту заважають йому працювати, як народному обранцю. Тому, Купрієнко писатиме заяву на ім’я Генерального прокурора.

Станом на сьогоднішній день, 28 жовтня, зарнку декларація Купрієнка зявилася на сайті.

Помічник народного депутата від БПП Олега Дмитренка Віталій Голець дуже емоційно виказав ПіК свою невдоволеність роботою сайту НАЗК.

За словами Гольця, вони із народним депутатом вже чотири дні намагаються подати декларацію, поміняли вже три комп’ютери, намагаються подати з різних браузерів, навіть о другій та четвертій годині ночі намагалися це зробити.

Але, весь цей час, сайт видає то одну, то іншу помилку і не дозволяє подати декларацію.

За інформацією ПіК, народному депутату від БПП Анатолію Євлахову також не вдалося подати свою електронну декларацію, бо не працював електронний ключ. Тож, нардеп намагатимуться подати декларацію сьогодні.

Олександр Кодола, представник «Народного фронту», прокоментував ПіК ситуацію із електронними деклараціями наступним чином: «Проблеми є, але якщо захотіти, подати можливо. Я в п'ятницю її заповнив і зберіг в чорновик. В понеділок уточнив 1 код ЄДРПО, але з понеділка до четверга не міг подати, то помилку вибивало, не сприймала система свідоцтво про народження сина, то банально зайти не міг в систему і подати».

Ближче до обіду, 28 жовтня, декларація Кодоли таки зявилася на сайті. Переглянути її можна за посиланням

Решта народних депутатів, які пов’язані з Чернігівщино, не повідомляють про складності подачі електронних декларацій. Зокрема, активний користувач соціальних мереж, депутат від РПЛ Василь Амельченко, нічого не пише з цього приводу. Однак, його декларація відсутня на сайті.

Сергій Березенко, нардеп, обраний по 205 округу, не скаржиться на складності подачі електронних декларацій. Останній його запис в соціальних мережах – про поїздку до Китаю.

Ще один обранець від Чернігова, представник БПП Максим Миктась, в останнє заходив у Фейсбук 14 жовтня, тому, жодних дописів про скарги на роботу сайту НАЗК у нього немає.

Станом на сьогодні, декларації цих двох нардепів відсутні.

Відсутня декларація і народного депутата від «Батьківщини» Валерія Дубіля. У його прес-службі повідомляють, що наразі народний депутат у процесі її подання.

Відзначимо, що на сьогоднішній день  до Єдиного державного реєстру декларацій  подано 77 тисяч декларацій.

11 жовтня прем'єр-міністр  Володимир Гройсман зобов'язав держслужбовців до 31 жовтня подати свої е-декларації.  За невчасне подання декларацій чиновникам загрожує адміністративна і, навіть, кримінальна відповідальність.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає