Вівторок, 07 травня 2024, 09:08
Повна версія сайту
;

Кириченко не повідомив про конфлікт інтересів під час голосування на виконкомі

09:23 04.11.2016    Коментарі 2  
 

Заступник міського голови Чернігова Олександр Кириченко не повідомив про конфлікт інтересів під час голосування на виконавчому комітеті по питанню розміщення зовнішньої реклами у місті.

«Під час засідання виконавчого комітету Чернігівської міської ради, членом якого є Олександр Кириченко, 07.07.2016 розглядалося питання стосовно прийняття рішення № 286 «Про тимчасове розміщення зовнішньої реклами» в частині «Продовження терміну дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами строком на один рік приватному нотаріусу Кириченко Тетяні Володимирівні на наземну рекламну конструкцію, розміром 3,5 м х 1,8 м, за адресою – вул. Шевченка, 108» (п. 3.28 рішення), яка є його дружиною», -йдеться у відповідній довідці по виявленню фактів адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Так, міжрайонне управління захисту економіки в Чернігівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України відносно Кириченка склало 2 протоколи про адміністративне правопорушення, пов’язане із корупцією (за ч.ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП). Ці протоколи разом із матеріалами вже направлено на погодження до прокуратури Чернігівської області.

«Кириченко Олександр Васильович, будучи заступником Чернігівського міського голови, тобто у відповідності до пп. в п. 1 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції» № 1700-VIІ від 14.10.2014 року є суб’єктом відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією у порушення п.п. 1, 2, 3 ч. 1 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 35 Закону України «Про запобігання корупції», ст. 12-1 Закону України від 7 червня 2001 року № 2493-III «Про службу в органах місцевого самоврядування», являючись членом виконавчого комітету Чернігівської міської ради, не вжив заходів щодо будь-якої можливості виникнення та запобігання конфлікту інтересів, а також невідкладно в усній та письмовій формі не повідомив членів виконавчого комітету Чернігівської міської ради та Чернігівського міського голову про наявність конфлікту інтересів в його власних (самоврядних) повноважень у діяльності виконавчого органу міської ради та взяв участь у прийнятті рішення в умовах реального конфлікту інтересів», - йдеться у документі.

Нагадаємо, що поліція склала протокол і на депутата міської ради, начальника управління молоді і спорту Андрія Дериземлю. Він, як і Кириченко, не повідомив про конфлікт інтересів під час голосування про виділення коштів з міського бюджету на підтримку громадської організації, керівником якої і є Дериземля.

За інформацією сайту Свобода ФМ.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Инна 2016-11-04 10:05:23

Это не материал Свобода ФМ, а статья из штаба Давыденко (не помеченная рекламой), такие за подписью Оксана Коваль шлют всем. Сами они ставят такие материалы на Челайне за подписью народный корреспондент

Гість Николай 2016-11-04 11:40:21

Не понимаю какая разница чья это статья, Челайна или Свободы ФМ. Речь в статье идёт о контрактном факте, а именно коррупции со стороны заместителя мера товарища Кириченко