Субота, 27 квітня 2024, 00:14
Повна версія сайту
;

Керівники області привітали працівників культури та аматорів народного мистецтва з професійним святом

16:02 08.11.2016    Коментарі  
 

8 листопада перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук разом із заступником голови-керівником апарату обласної держадміністрації Наталією Романовою взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівників культури та аматорів народного мистецтва.

На святкові заходи, що відбулися в обласному українському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка, зібралися кращі представники зазначеної сфери діяльності з усіх куточків Чернігівщини.

Звертаючись до присутніх, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук щиро привітав майстрів культури та народного мистецтва із наступаючим професійним святом, окресливши велику значимість їх діяльності у культурно-духовному і соціальному розвитку Придеснянського краю.

За словами промовця, культура споконвіку була і залишається головним виразником національної приналежності, ідентичності і єдності нашого народу. Адже українська пісня і танець, музика та слово, творчість майстрів народного мистецтва завжди служили оберегами історичної пам'яті нації, які підживлювали і нині зміцнюють надію українців на краще майбутнє.

Як наголосив заступник голови обласної ради, саме за це суспільство високо цінує невтомну працю представників культурно - мистецької сфери, спрямовану на збереження самобутності та примноження вікової спадщини, відродження народних звичаїв і традицій, розкриття творчого потенціалу кожної людини.

На завершення вітального слова, Валентин Мельничук висловив учасникам урочистостей щирі слова вдячності за високе служіння обраній професії, невтомний творчий пошук та активну громадянську позицію, а також вручив кращим представникам культурної еліти Чернігівщини почесні грамоти та нагрудні відзнаки обласної ради.

Щиро привітала «винуватців» свята і заступник голови-керівник апарату обласної держадміністрації Наталія Романова, яка вручила окремим із учасників урочистостей почесні грамоти обласної держадміністрації та подяки голови ОДА.

До вітань та нагородження відомчими відзнаками приєдналися також директор Департаменту культури і туризму, національностей і релігій Олександр Левочко та очільник обласної профспілки працівників культури України Іван Буренко.

А на завершення урочистостей артисти обласного муздрамтеатру імені Тараса Шевченка привітали своїх колег та всіх присутніх у залі виставою за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом».


Автор: Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Коментарів ще немає