Вівторок, 16 квітня 2024, 09:12
Повна версія сайту
;

За незаконну вирубку дерев – арешт

09:06 16.11.2016    Коментарі  
 

У липні 2015 року Чернігівською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом незаконної порубки 18 дерев, з них: 13 дерев породи «дуб» на території лісового фонду Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» в урочищі «Козлянське». Шкода завдана незаконною порубкою склала 127050,62 грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури. 

В ході досудового розслідування встановлено, що двоє чоловіків, за попередньою змовою між собою, перебуваючи на території лісового фонду Державного підприємства «Чернігівське лісове господарство» в урочищі «Козлянське» в адміністративних межах Левковицької сільської ради Чернігівського району та області, не маючи лісорубного квитка (ордеру), за допомогою бензопили та ножівки по дереву здійснили незаконну порубку 13 сироростучих дерев породи «Дуб звичайний»; 4 сироростучих дерева породи «Ясень звичайний» та 1 сироростуче дерево породи «Ліщина», заподіявши державі істотну шкоду.

Процесуальне керівництво та підтримання державного обвинувачення здійснювалось Чернігівською місцевою прокуратурою.

Чернігівським районним судом за результатами тривалого та складного судового розгляду вищевказаних осіб визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ст. 246 КК України та призначено покарання у виді арешту.

Крім того, судом задоволено цивільний позов прокурора про  відшкодування шкоди, завданої незаконною порубкою лісу та стягнуто солідарно 127050,62 грн.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає