Середа, 08 травня 2024, 06:58
Повна версія сайту
;

Поляки можуть побудувати сміттєпереробний завод у районі Чернігівської ТЕЦ

10:03 28.11.2016    Коментарі 2  
 

7 грудня до Чернігова їдуть інвестори з сусідньої Польщі на чолі із спеціалістами у сфері будівництва сміттєпереробних заводів. Іноземці хочуть побудувати в Чернігові сміттєпереробний завод. Міська влада не проти співробітництва з польськими інвесторами.

Про це повідомляє Чeline.

Міський голова Владислав Атрошенко попросив до 2 грудня надати йому пропозиції щодо більш-менш пристойного місця, де стоятиме сміттєпереробне підприємство.

«Думаю, непогано було б збудувати сміттєпереробний завод десь неподалік Чернігівської ТЕЦ. Він поміститься на ділянці десь приблизно 10 гектарів, звісно, територія може бути і трохи меншою. Завод сам по собі невеликий, приблизно 3 000 квадратних метрів», — зазначив Владислав Атрошенко.

Справа за малим: на будівництво заводу Чернігову необхідно знайти 30-33 млн євро. Місту доведеться брати кредит і тоді повертати його протягом десяти років.

Владислав Атрошенко зазначив, що щорічно на погашення кредиту виділятимуть приблизно по 120 мільйонів гривень з міського бюджету, але цих коштів мало. Як вихід, мер запропонував брати гроші за утилізацію сміття по 35-40 євро з будинку.

Як відзначив міський голова, на сьогоднішній день плата за утилізацію сміття складає 5,6 гривень з людини на місяць.То, після будівництва заводу збільшиться у 10 разів. 

«Якщо чернігівці згодні з такими умовами, сміттєпереробний завод у нас стоятиме, якщо ні, то не треба і розмов про нього, адже інакше ми не зможемо знайти гроші на його будівництво», — сказав Владислав Атрошенко.

До речі, щорічно в Чернігові накопичується близько 100 тонн сміття.

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Володимир 2016-11-28 11:04:51

Зовсім не злозуміло , або шановний пан мер пропустив уроки арифметики в школі. 33 задається менше 120 ,так бюджет може перекрити щонайменше побудову 3 заводів з будинком для працівників. Або усім Вам місце щонайменше у сізо, за замах на розкрадання.

Гість Александр 2016-11-28 13:02:19

Думаю тут как всегда журналисты накосячили,для них миллионы и миллиарды -одно и то же!