П'ятниця, 29 березня 2024, 17:16
Повна версія сайту
;

Чернігівському історичному музею імені В.В.Тарновського – 120 років

08:20 30.11.2016    Коментарі  
 

Вчора, 29 листопада, відбулися урочистості з нагоди 120-річчя однієї із перлин міста на Десні – Чернігівського історичного музею імені Василя Тарновського.

Заснований у листопаді 1896 року на основі колекції відомого громадського діяча, благодійника і збирача українських старожитностей Василя Тарновського-молодшого, музей пройшов складний шлях становлення і утвердження, ставши добре знаним в Україні, осередком науки, історії та символом Придесення.

Привітати колектив музею з річницею заснування прибули численні гості, науковці, історики, краєзнавці, колеги, представники громадськості, засобів масової інформації.

Вітаючи працівників закладу з поважним ювілеєм, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук зазначив, що Чернігівський історичний музей є візитівкою нашого краю, який має барвисту, цікаву та насичену подіями біографію. Вона відтворена в унікальних виставках, експозиціях, а також у тисячах пам'яток матеріальної і духовної культури. Неоціненною справою відродження багатовікових традицій духовності й народної пам'яті, збереження і примноження історико-культурної спадщини Чернігівщини назвав виступаючий внесок наукових співробітників музею на чолі із директором Сергієм Лаєвським.

Хранителям історії Чернігівського краю перший заступник голови обласної ради побажав, насамперед, миру, здоров'я, життєвої наснаги, професійних здобутків, високих творчих досягнень та ніколи не втрачати здатності бути цікавими для своїх відвідувачів і шанувальників.

За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 120-річчя музею імені В.Тарновського керівник вручив почесні грамоти та відзнаки обласної ради завідуючій відділом науково-методичної роботи Валентині Луцько, завідуючій відділом науково-освітньої роботи Наталії Самохіній, заступнику директора з адміністративно-господарської частини Олені Троянчук.

На завершення урочистостей учасникам заходу були презентовані наукові видання.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає