Неділя, 05 травня 2024, 02:34
Повна версія сайту
;

Депутати не продовжили оренду чернігівської ТЕЦ

13:08 01.12.2016    Коментарі 2  
 

Депутати Чернігівської міської ради сьогодні, 1 грудня, не підтримали продовження оренди ТЕЦ фірмі «Технова».

Рішення про продовження оренди до 2033 року було зняти з розгляду. «За» проголосувало 26 депутатів.

Таким чином, депутати перенесли розгляд цього питання на наступну чергову або позачергову сесію.

Як відмітив керівник центральної групи реалізації проекту Станіслав Терлецький, рішення наступної сесії вже не потрібне, адже, тепер Чернігів «випадає» з проекту Світового банку на надання кредиту у сумі 35 мільйонів гривень на модернізацію тепломереж.

Міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що представники Технови та Світового банку не пропрацювали це питання із громадянами і не проінформували їх про переваги кредитування. Тому, кілька десятків чернігівців виступили проти продовження терміну оренди.

На чолі мітингувальників був депутат обласної ради Дмитро Блауш, котрий заявив, що це чергова «оборудка», яку вже бачили на прикладі водоканалу. Також, він додав, що всім відомо, що виплата кредиту ляже на плечі пересічних чернігівців.

Громадський активіст Вадим Йовенко додав, що це рішення – буде персональною відповідальністю депутатів та міського голови.

Владислав Атрошенко додав, що проблема тепловиків та кредиторів дійсно у тому, що не було широкої інформаційної кампанії щодо цього кредитування. «Питання насправді таке, над яким ще 10 разів треба подумати, поспілкуватися. Я думаю, що у нас багато здорового глузду, аби прийняти правильне рішення»,- відмітив мер.

Як повідомлялося раніше, Світовий банк мав надати Технові на модернізацію ТЕЦ 35 мільйонів доларів кредит строком на 20 років.

Усі покращення зроблені на кредитні кошти, мають перейти у комунальну власність міста.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість Микола Подусівський 2016-12-01 16:04:16

дак шо це - зрада? чи ні?

Гість Dddd 2016-12-03 02:00:50

Нет, пока не получилось завладеть Тэц. Но дальнейшие попытки будут подготавливаться.