Субота, 20 квітня 2024, 05:31
Повна версія сайту
;

У Чернігові відкривається виставка «Кожен має право знати свої права»

08:03 05.12.2016    Коментарі  
 

5 грудня 2016 року о 11:00 год. у приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка (м. Чернігів, проспект Миру, 41) відбудеться відкриття Мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права».

Мандрівна експозиція «Кожен має право знати свої права» є мобільним навчально-методичним засобом і складається із 25 панелей, що містять стислі тексти та візуальну інформацію про цінності, принципи та окремі аспекти прав людини. Вона пропонується для використання в якості додаткового наочного методичного матеріалу в системі офіційної освіти, для освітніх, просвітницьких та інформаційних заходів і акцій недержавних організацій. 

Мандрівна освітня виставка «Кожен має право знати свої права» та методичний посібник по роботі з нею були розроблені у 2011 році громадською організацією-членом Української Гельсінської спілки з прав людини «MART» (http://mart-ngo.org.ua/ua) за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» (http://www.irf.ua/) i з використанням матеріалів експертів і в рамках плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» (http://edu.helsinki.org.ua/), як один із кроків реагування на необхідність системного підходу до навчання правам людини. Це дає можливість використовувати зазначені продукти в якості допоміжних матеріалів для навчання, стимулювати дискусію навколо проблем прав людини.

ГО «МART» – незалежна неполітична неприбуткова організація, яка бачить своїм завданням розвиток громадянського суспільства, навчання та просвітництво в сфері прав людини, моніторинг дотримання прав людини, відстоювання суспільних інтересів з використанням механізмів захисту прав людини.

 Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки «Кожен має право знати свої права» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор.

Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID (http://ukraine.usaid.gov) та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає