П'ятниця, 26 квітня 2024, 09:06
Повна версія сайту
;

Художній музей у Чернігові: керівника визначено?

08:37 05.12.2016    Коментарі  
 

На другому засіданні конкурсної комісії, що б мала визначити, хто буде директором обласного художнього музею імені Галагана, все зайшло в глухий кут. Адже до комісії, де і так вирують пристрасті за те, кого ж підтримує більшість, надійшов лист від сусідів художнього музею.

На посаду претендує теперішній керівник Ірина Ральченко, яку своїм листом підтримав один з членів комісії, та колишній працівник цього ж музею Світлана Власенко. 

В облдержадміністрації провели своє розслідування і виявили, що присутність двох членів комісії суперечить вимогам конкурсу. Бо інститут історії, етнології та правознавства, який вони представляють має спільні фінансові зобов’язання з художнім музеєм.

Голова комісії пропонувала виключити з її складу двох присутніх та члени комісії вирішили інакше, мовляв, треба провести самоліквідацію.

Комісія в її нинішньому складі проголосувала за саморозпуск. Тепер конкурс проводитимуть наново.

Також звільнили людину, що відповідала за жеребкування по конкурсу.

Нагадаємо, за два найближчі роки подібні комісії мають визначити керівників для 22 закладів культури області. І це вже другий такий прецедент на Чернігівщині, коли комісію розпускають.

Відео ТРК "Новий Чернігів"



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає