Субота, 20 квітня 2024, 08:46
Повна версія сайту
;

Чернігів готується святкувати

08:46 05.12.2016    Коментарі  
 

Цього року чернігівці насолоджуватимуться різдвяною атмосферою від 19 грудня 2016 до 19 січня 2017 року. Відповідне розпорядження «Про заходи з підготовки та проведення новорічних і різдвяних свят» підписав міський голова Владислав Атрошенко.

Тож до 16 грудня працівники Управління ЖКГ міськради мають встановити головну ялинку міста й підключити ілюмінацію. Урочисте відкриття заплановане на 19 грудня. Крім того, на Алеї Героїв красуватимуться ще два Різдвяні дерева.

Також від 19 грудня розпочне роботу святкове містечко «Казкова зима» на Красній площі. Відвідувачів розважатимуть театралізованими дійствами, карнавалами, фестивалями, конкурсами. Для маленьких чернігівців транслюватимуть програми та мультфільми святкової тематики. Головні події «Казкової зими» плануватимуть на вихідні, щоб усі охочі могли відвідати казкове містечко. До речі, буде нагода завітати й до резиденції Святого Миколая, яка базуватиметься також на Красній площі.

Здійснюватиметься продаж сувенірної продукції та різдвяних смаколиків.
Владислав Атрошенко зобов’язав КП «Центральний парк культури та відпочинку» встановити для містян ковзанку та містечко атракціонів, які працюватимуть до 31 січня.

Щоб створити святкову атмосферу в місті, мер оголосив конкурс на краще оформлення вітрин, фасадів суб’єктів господарювання та побутового обслуговування населення і прилеглих територій. Від 19 до 23 грудня комісія вирішуватиме, чия вітрина стане найкращою. Експерти враховуватимуть загальний вигляд будівлі в цілому, естетичний рівень композиції вітрини, використання підсвічування та ілюмінації (а також її гармонійність з ілюмінацією, якою прикрасять адмінбудівлі), оригінальність і залучення елементів національної та місцевої культури.

Нагадаємо, що на святкову ілюмінацію з бюджету міста виділено 1 мільйон 57 тисяч гривень. Вона радуватиме чернігівців від 16.00 до 7.00, а в Новорічну ніч працюватиме цілу добу.


Автор: Діна Вонг, тижневик «Чернігівські відомості» №48 (1341), 30 листопада 2016 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає