Четвер, 25 квітня 2024, 10:20
Повна версія сайту
;

Відкрився центр реабілітації "Аратти"

10:26 05.12.2016    Коментарі  
 

Вони – обмежені у своїх можливостях. Та всупереч цьому природа нагородила багатьох з них особливими талантами. Сьогодні, за даними управління праці та соціального захисту населення, лише у Чернігові проживає близько 24 тисяч інвалідів, яким за різних причин надзвичайно складно отримувати повноцінну допомогу та  реалізовувати свої здібності. Серйозно і цілеспрямовано допомогти людям з особливими потребами взялася обласна благодійна організація «Аратта». Саме за її ініціативи до Міжнародного дня інвалідів відкрився Центр реабілітаційних послуг для таких людей.

Вже протягом 18 років на Чернігівщині діє благодійна організація «Аратта», що активно надає різні види допомоги соціально незахищеним громадянам, у тому числі й інвалідам. Це стає можливим завдяки тісній співпраці із закордонними благодійниками та партнерству із державними і громадськими організаціями в Україні. Тож вдало започатковують і  здійснюють  необхідні проекти. Цього разу за підтримки Європейського Союзу в партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень та Спілкою Робітничих Самаритян Грузія організація «Аратта» реалізує проект «Повноцінне життя» в рамках більш масштабного проекту «Соціальні послуги – спільними зусиллями».

У Наталії Гацури та Олексія Майбороди – перший серйозний виступ перед публікою. Підопічні «Аратти», а тепер уже й актори театру реабілітації «Дивосад» представили свої вміння у відкритій репетиції нової вистави, що буде презентуватися на широкий загал у лютому наступного року. Якраз розкривати творчі можливості і таланти у людей з особливими потребами і спрямований щойно створений на базі «Аратти» Центр реабілітаційних послуг. За словами його ініціаторів, вікова категорія підпопічних – від 6-ти до 60 років.

Відкриття спеціально обладнаних кімнат у Центрі для дітей і людей з особливими потребами дасть їм можливість отримати широкий спектр послуг. Серед таких – проведення групових психологічних тренінгів, творчих майстерень, індивідуальних консультацій. Спланували тут і денне перебування для підопічних Центру, під час якого вони будуть вчитися основам самообслуговування, формувати навички комунікації. Для них організують і харчування.

Ну а лікар-реабілітолог зобов’язується надавати відвідувачам Центру так звану «адаптивну» фізичну реабілітацію – вправи на тренажерах, дихальну гімнастику й таке інше.

До «Аратти» на реабілітацію можуть приїжджати інваліди навіть із навколишніх сіл. Щодо чисельності, то тут будуть сформовані декілька груп кількістю по 16 осіб кожна.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає