Середа, 24 квітня 2024, 18:17
Повна версія сайту
;

Рік нового голови

11:39 05.12.2016    Коментарі  
 
Фото svoboda.fm

Рівно рік тому, 5 грудня, нинішній Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко мав свій перший робочий день.

Окрім цього, 5 грудня Владислав Атрошенко святкує свій день народження. Але, як повідомляли його прихильники, рік тому, навіть у свій день народження та вихідний, який був тоді, новий мер взявся до роботи.

Зокрема, у цей день, рік тому, Архієпископ Євстратій освятив кабінет новообраного міського голови Владислава Атрошенка.

Рік тому Атрошенку,  попри скандальні вибори, пов’язані з підкупом виборців, не вдалося досягти головної мети – отримати свою стійку більшість в міській раді. Це показали одразу  події пов’язані з приведенням до присяги нового голови та протистоянням з політичними силами «Наш край» та «Батьківщина» та радикалами.

Закінчилося протистояння – традиційно розподілом сфер впливів та посад. Атрошенко віддав тимчасовим союзникам кілька

Для створення стійкої більшості у виконкомі мер намагався ввести туди своїх, перевірених людей, це йому вдалося, хоча й не з першої спроби.

Сьогодні, за рік по тому, ми бачимо спробу перерозподілу впливів в міській раді. Звільнення зама по будівництву Бондарчука  та навислий «дамоклів меч» над транспортним замом Кириченко, говорять про спробу Атрошенка та «попередньої команди міськради»,  сконцентрованої в фракції «Наш край», домовитися про своєрідну «ширку». Як кажуть,  в політиці немає вічних союзників, є лише вічні інтереси

Якщо коротко згадати найбільш резонансні події за рік головування Атрошенка, то можна виділити його любов до будівництва фонтанів у місті. Як відомо, за цей рік мер збудував два фонтани, один навпроти «Мегацентру», інший – навпроти «Полісся». Фонтан навпроти «метацентру» був побудований без врахування думки депутатського корпусу та громадськості, ішний, «пішохідний» взагалі побудований без усілякого погодження.

Як і його попередник Олександр Соколов, новий мер Владислав Атрошенко, у перший рік свого керування, зайнявся заміною гранітних бордюрів на бетонні.

Найбільш позитивним моментом за цей рік для більшості містян став переобладнаний міський пляж «Золотий берег». У той же час, частина громадських активістів висловлювали своє невдоволення через велику кількість вирубаних дерев та реконструкцію без попереднього обговорення.

Звичайно, не обійшлося і без скандальних будівництв за останній рік роботи ради. Найбільш резонансним питанням стало спроба забудови Березового гаю. Окрім того, попри всі гучні заяви мера та депутатського корпусу і спроби втрутитися в ситуацію, скандальне будівництво навпроти Єлецького монастиря продовжується.

Також, на останній сесії міської ради депутати, і зокрема Атрошенко, проголосували за надання дозволу на багатоквартирну забудову поблизу Ялівщини.

З плюсів можна відзначити те, що Владислав Атрошенко першим запровадив систему «Прозорро» для міської ради. У той же час, торги, проведені по системі «Прозорро» у Чернігові, кілька разів визнавалися такими, що були із ознаками корупції.  Також, тендери часто виграють фірми, пов’язані із бізнес-імперією голови.

Відзначимо, що з перших днів на посаді, міський голова почав звільняти начальників комунальних підприємств та ставити «своїх» людей. В усіх КП від знайшов «злочинні угрупування».

Нагадаємо, що вступу Атрошенко на посаду передували скандальні події із юридичною колізією, коли Верховна Рада не скасувала повноваження Атрошенка як народного депутата.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає