Субота, 20 квітня 2024, 16:51
Повна версія сайту
;

Мешканці будинку у Чернігові проти ресторану кавказької кухні

11:51 05.12.2016    Коментарі  
 

У будинку на проспекті Миру, 27 на горішніх поверхах розташовані квартири, а на першому поверсі – офісні приміщення. Господар одного з цих приміщень кілька років здавав його в оренду різним підприємствам. Навесні цього року був укладений новий договір про оренду. Мешканці будинку дізналися, що орендар збирається розташувати тут ресторан або кафе кавказької кухні, і були занепокоєні цим наміром.

Їх турбує все те, без чого заклад харчування не може обійтися: доставка й вивезення продуктів та відходів, вентиляція, стоянка автомобілів.

Кілька разів улітку мешканці влаштовували збори, зверталися з листами до міської ради й управління архітектурно-будівельної інспекції в області. Тоді їм відповідали, що в приміщенні ведуться ремонтні роботи, а не будівельні, тому нема підстав для реагування.

Але тепер тут іде вже власне реконструкція приміщення під кафе, власник якого – підприємець Андрій Осіковський – особисто спілкуватися з нашою знімальною групою не побажав, але мешканцям надав проектну документацію на ці будівельні роботи. Управління архітектурно-будівельної інспекції дало свій висновок щодо проекту.

У проекті й висновку, на думку мешканців будинку, є кілька принципових недоліків. По-перше, про вентиляцію зовсім нічого не сказано.

Жителі будинку кажуть, не передбачена спеціальна стоянка автомобілів, натомість машини планують паркувати вдовж будинку біля тротуару.

Мешканці також розповідають, що були свідками вивезення під час  реконструкції великої кількості ґрунту – очевидно, з підвального приміщення. Через це розповсюджуються тривожні чутки, що фундамент будівлі оголюється й це може створити аварійну ситуацію.

Ми готові до спілкування з власником, орендатором  приміщення та іншими зацікавленими в цьому проекті особами, щоб вони  змогли висловити свою точку зору й інформація про це була більш повною та об’єктивною. Зараз же ми дали змогу висловитися мешканцям будинку, оскільки вони турбуються про власні безпеку й комфорт.

Відео Сівер-центр


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає