П'ятниця, 29 березня 2024, 14:08
Повна версія сайту
;

Дві родини загиблих атовців з Бобровиччини отримають гроші на житло

14:47 05.12.2016    Коментарі  
 

Таке рішення ухвалила обласна комісія з відбору громадян для включення до списку осіб, котрі мають право на отримання житла. Комісія, що створена при Бобровицькій РДА, після перевірки всіх необхідних документів заявників, які згідно з чергою потребують поліпшення житлових умов, це рішення підтвердила. Нині сім’ї загиблих Ігоря Хряпи з Вороньків та Миколи Дегтяра з Нової Басані чекають на зарахування коштів субвенції з державного бюджету на свої спецрахунки.

Наталія, дружина старшого солдата Ігоря Хряпи, який загинув внаслідок численних кульових поранень у ході бою з диверсійно-розвідувальною групою ворога, на придбання або будівництво житла, згідно з розпорядженням, отримає 677 тисяч 97 гривень. Вона мати двох осиротілих дітей 2011 та 2013 років народження.

Інна Василівна - законний представник сина - кулеметника окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» Школи Дегтяра, який поліг під час мінометного обстрілу, очікує від держави на 438 тисяч З гривні. Артемчику, в якого нещадна війна забрала батька, у грудні виповниться лише два рочки.

«Постановою від 19 жовтня цього року Уряд змінив умови та порядок використання субвенції з державного бюджету; на придбання житла зазначеній категорії громадян. Відтепер сім’ї загиблих військовослужбовців, а також інваліди І-ІІ груп із числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та потребують поліпшення житлових умов, отримуватимуть грошову компенсацію на придбання або будівництво житла, - розповідає начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Бобровицького управління соціального захисту населення Валентина Кудіна. - Кошти будуть зараховані на рахунки родин загиблих зі спеціальним режимом використання, їх вони не зможуть використати ні на ідо інше. З моменту надходження грошей на рахунок заявника використати їх треба протягом одного року. Рідні загиблого мають право самі обирати житло. При бажанні можуть здійснювати доплату, або використовувати спонсорські кошти».

Обласна комісія вирішила розподілити 11,7 мільйона гривень з держбюджету між Бобровицьким, Ічнянським, Козелецьким, Коропським, Корюківським, Ріпкинським, Сосницьким, Срібнянським районними та Ніжинським, Прилуцьким, Чернігівським Міськими бюджетам и для виплати грошової компенсації на придбання житла родинам учасників АТО згідно з чергою. Це дозволить профінансувати виплату зазначеної компенсації 17 сім’ям.


Автор: Сніжана Божок, "Чернігівщина" №48 (605) від 1 грудня 2016, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає