Вівторок, 16 квітня 2024, 07:18
Повна версія сайту
;

Житла потребують 23 родини АТОвців

11:18 12.12.2016    Коментарі  
 

Постановою від 19 жовтня цього року уряд змінив умови та порядок використання субвенцій з державного бюджету на придбання житла сім’ям загиблих військовослужбовців та бійцям-інвалідам І-ІІ групи. Простими словами — замість готової квартири (будинку) держава тепер виділятиме кошти на їх покупку. Скільки ж одиниць житла потребують АТОвці та їхні родини на Чернігівщині?

— Демобілізовані та родини загиблих стоять у черзі на житло в органах місцевого самоврядування. Загального списку немає — є орієнтовна кількість тих, хто може стояти у таких чергах, — розповів Андрій Подорван, директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА. — В області постійно проводиться робота з обстеження житлово-побутових умов проживання родин військовослужбовців, загиблих у ході проведення антитерористичної операції (148 загиблих учасників АТО). Складають списки осіб, які потребують поліпшення житлових умов проживання або ремонту житла. В області діють державні програми щодо забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців з числа учасників АТО, інвалідів І-ІІ групи з числа учасників АТО, а також учасників АТО, які втратили функціональні можливості нижніх
кінцівок та потребують поліпшення житлових умов.

Для забезпечення житлом двох інвалідів з ураженням нижніх кінцівок, які перебували на квартирному обліку, область у 2016 році отримала 1,8 мільйона гривень. На даний час вже закуплено квартиру на суму 1,1 мільйона гривень (чернігівцю Петру Швидкому), процедура закупівлі житла Олександрові Лозі з Берлоз Козелецького району триває.

Станом на 30 листопада, право на отримання компенсації в Чернігівській області мають 23 сім’ї. У листопаді 2016 року область отримала державні кошти в сумі 11,7 мільйона гривень. Це дозволить профінансувати виплату компенсації 17 сім’ям.

* * *

Минулого, 2015 року, житло отримали п’ять учасників АТО.


Автор: Вікторія Товстоног, тижневик «Вісник Ч» №49 (1596), gorod.cn.ua
Коментарів ще немає