Субота, 20 квітня 2024, 08:00
Повна версія сайту
;

У Чернігові буде не один сміттєпереробний завод?

14:23 14.12.2016    Коментарі  
 

Сьогодні, 14 грудня, у міській раді проходила робоча зустріч Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка з експертами з Польщі щодо будівництва сміттєпереробного заводу у Чернігові.

За попередніми експертними оцінками поляків, більш економічно та логістично вигідно буде будувати його біля Чернігівської ТЕЦ. Оптимальна площа ділянки під завод,за словами польських експертів, не менше 5 гектарів, аби завод мав можливість переробляти близько 100 тисяч тонн сміття в рік.

Владислав Атрошенко відмітив, що таку ділянку вони вже зайшли поблизу ТЕЦ, яка має оптимальне розташування і знаходиться у віддаленості від найближчих житлових будинків та ліній високовольтних електропередач. Однак, пообіцяв, що намагатимуться знайти кращу ділянку, яка б знаходилася ще ближче до самої ТЕЦ.

Цікаво, що під час наради міський голова сказав представникам польського підприємства про те, що теоретично у Чернігові буде не один сміттєпереробний завод. «У меня будет для Вас еще приятное сообщение. Я думаю, что этот завод будет не один. Теоретически пока, предварительно»,- заявив Атрошенко.

Що саме це означає і чи будуватимуть два заводи у місті Владислав Атрошенко так і не пояснив присутнім.

Додамо, що під час робочої наради обговорювалися можливості будівництва сміттєпереробного заводу, який мав би можливості і потужності на рік приймати до 150 тисяч тонн сміття. Атрошенко зазначив, що вивчає ці можливості, аби вивозити і переробляти сміття із сусідніх до Чернігова населених пунктів, що знаходяться у радіусі 30-40 кілометрів.

Як раніше повідомляв ПіК, сміттєпереробний завод повного циклу, який не потребуватиме сортування сміття, коштуватиме Чернігову не більше 35 мільйонів євро.

Як саме функціонуватиме завод у Чернігові можна почитати за посиланням.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає